2020-07-18 761 瀏覽
金牌黑豚叉燒雖然唔平,但係真係好𣺉,肥瘦比例剛剛好,上枱時仲熱辣辣,真心可以靠佢ko幾碗白飯御前小品有金牌黑豚叉燒,XO醬海蜇蟲草花,鮑魚汁豬仔腳,陳醋青瓜小耳朵,冰燒五層腩叉燒上面就講左,海蜇,豬腳仔都好夠味,木耳甜甜酸酸,好開胃,燒肉就一般秋葵百合帶子炒桂花蚌帶子雖然係冰鮮,但係冇雪味,桂花蚌爽口,秋葵炒得好香口同惹味金瑤海皇蟹肉燴雪燕湯羹裏面有瑤柱,蝦,蟹肉,湯羹足料,唔會杰撻撻高湯焗波士頓龍蝦稻庭麵龍蝦鮮味,波士頓龍蝦本身肉質唔算太爽口,可惜麵炆得太𣺉,冇左稻庭烏冬本身嘅嚼勁,可能揀伊麵會好啲天白花菇伴鮑汁扣鵝掌鵝掌正正常常,反而花菇好搶手,好香,彈牙兩弄深海大花尾龍躉- 靈芝海帶甜薯龍躉柳- 金銀蒜金菇龍躉腩 養嘅龍躉都係考煮工,我比較比較偏愛湯浸龍躉,龍躉走左油,所以唔腥,魚湯配蔬菜,整體感覺比較清蒸龍躉腩,金菇薦底,上面放咗好多炸蒜,唔腥 ,相對來講會比較鹹同油藥膳人參十香醬油鴿感覺似豉油王mix 滷水,偏甜,冇乜藥材味,乳鴿肉質尚算鮮嫩紫菜芹香菜肉雲吞(唔記得咗影)好食,餡係肉多,但係唔會肥膩甜品- 藜麥椰汁八寶甜露- 蘭香籽芒果糕- 脆麻花雖然唔太鍾意食芒果糕,不過個

金瑤海皇蟹肉燴雪燕

湯羹裏面有瑤柱,蝦,蟹肉,湯羹足料,唔會杰撻撻

天白花菇伴鮑汁扣鵝掌

鵝掌正正常常,反而花菇好搶手,好香,彈牙

兩弄深海大花尾龍躉
- 靈芝海帶甜薯龍躉柳
靈芝海帶甜薯龍躉柳

- 金銀蒜金菇龍躉腩
金銀蒜金菇龍躉腩

藥膳人參十香醬油鴿

紫菜芹香菜肉雲吞(唔記得咗影)
好食,餡係肉多,但係唔會肥膩

甜品
- 藜麥椰汁八寶甜露
藜麥椰汁八寶甜露

- 蘭香籽芒果糕
蘭香籽芒果糕

- 脆麻花
脆麻花

雖然唔太鍾意食芒果糕,不過個個都話好唔錯,我自己比較鍾意糖水同脆麻花,八寶露好多豆,脆麻花好鬆脆,不過太夜食完,所以唔夠熱,侍應哥哥超級好,見我哋點左一碟脆麻花,驚我哋唔夠瞓,再送多一碟比我,又再比麥芽糖

雖然七人餐(叉燒同脆麻花另外點),但係絕對夠九個人食
藜麥椰汁八寶甜露
蘭香籽芒果糕