2018-01-14 1853 瀏覽
今晚又係自己孤家寡人食飯, 唔好刻薄自己, 訂咗呢間屬於本人嘅「飯堂」!(因為一個月起碼嚟食兩至三次,啱啱元旦日先食完lunch buffet)自從元旦日嚟食個buffet之後, 呢度無論午、晚餐都客似雲來, 我亦發覺無論裝修、服務及食物質素都經過改革, 其實午餐、晚餐不遑多讓, 晚餐只是多幾樣貴價食材,只是加咗凍龍蝦、麵包蟹, 龍蝦拑燒肉加多咗燒羊架, 兩個時段嘅食品都係高質素, 九成食品都是無可挑剔 唯獨海鮮中凍龍蝦有點失色, 龍蝦是很多肉,但肉質比較實! 刺身我只試吞拿魚及八爪魚, 吞拿魚口感和肉質不差, 唔係一般連鎖壽司店貨色! 燒肉類~牛肉及羊架都好正, 羊肉出乎意外地嫰滑!抵比個 熱葷之中有梅菜扣肉,缺少一般梅菜嘅鹹香, 但扣肉肥瘦適中同埋夠腍已經補返數, 燉湯無得輸,( 其實燉湯好難有本事整得難飲)! 甜品類~ 蛋糕、雞蛋仔、pancake、朱古力鍋、movenpick雪糕, 應有盡有! 冰凍樽裝可樂任飲, 320元(餐飲網站訂購優惠)價錢仲想點?
唯獨海鮮中凍龍蝦有點失色, 龍蝦是很多肉,但肉質比較實!
燒肉類~牛肉及羊架都好正, 羊肉出乎意外地嫰滑!抵比個
自助餐海鮮
日式刺身
羊架、燒牛肉、梅菜扣肉(自助餐食品)
冰凍樽裝可樂(自助餐)
海底椰百合燉瘦肉湯(自助餐)
2018-01-13
日式刺身
羊架、燒牛肉、梅菜扣肉(自助餐食品)
冰凍樽裝可樂(自助餐)
海底椰百合燉瘦肉湯(自助餐)
  • 梅菜扣肉
  • 雞蛋仔