2018-06-12 391 瀏覽
今晚同男朋友慶祝,去左荃灣果邊,行行下商場就見到札幌拉麵Miso-No 1,就入去試下。由於我地都幾早去食飯,所以唔洗點等位就入座,入到覺得喱到嘅裝修好日本風啊! 我地坐低左就即刻睇下有咩食,佢嘅價位都唔算好貴,都幾扺食,最尾我地點左一個$259 店長推薦二人套餐,有兩個主食,四個小食加兩杯野飲,真係好抵食! 我地主食叫左鰻魚飯同招牌牛油拉麵,而小食就叫左蟹子沙律,吉列蝦,燒牛舌同埋自家製餃子。首先上嘅係蟹子沙律,味道正常,食沙律覺得好fresh 好開胃。而吉列蝦好好味,佢個炸粉一啲都唔厚,而蝦肉彈牙,一啲一唔梅,趁佢仲係熱辣辣咁食,真係好正!燒牛舌都幾好味, 好嫩,配以檸檬汁一啲都唔膩,不過如果厚身啲就好🤣不過味道都好好。而我都好鍾意佢嘅自家製餃子,餃子皮好薄,餡都好juicy , 係我鍾意嘅豬肉韭菜椰菜餃。到主食方面,我就好鍾意我點嘅鰻魚飯,條鰻魚好厚好肥美,配以甜甜嘅鰻魚汁,真係好好味!而男朋友點嘅招牌牛油拉麵都幾特別,入口有淡淡嘅牛油香味,但麵就比較淋身,不過湯底都不錯!我都係鍾意我點嘅鰻魚飯多啲。野飲我地就點左提子同荔枝果汁酒,我覺得都幾好飲,而且酒味唔重,都幾啱唔太鍾意飲酒

蟹子沙律

吉列蝦

燒牛舌

自家製餃子

鰻魚飯

招牌牛油拉麵

野飲我地就點左提子同荔枝果汁酒,我覺得都幾好飲,而且酒味唔重,都幾啱唔太鍾意飲酒嘅人飲!
提子同荔枝果汁酒

最後埋單$307, 人均消費都係$150左右,我地食左咁多野其實真係幾抵食,而且職員服務態度都好好!如果下次再經過荃灣,都會再食啊!
2018-06-06
吉列蝦