2024-03-17 735 瀏覽
最近同朋友收工約食飯,搵左佢公司附近既西餐廳一齊聚聚,依間dinner有分Set dinner或Semi Buffet dinner,我地就揀左Semi Buffet dinner,依期主題係龍蝦生蠔半自助晚餐,聽到個名已經覺得吸引要試下食物方面STARTER鮮生蠔海鮮拼盤鮮生蠔2隻,紐西蘭鑽石蜆海蝦•翡翠青口生蠔有海水既咸香,海蝦鮮甜肉質彈牙,青口鮮味爽口,每樣質素都唔錯好新鮮MAIN法式芝士焗龍蝦•SRF牧場牛扒七成熟嘅西冷入口牛味香濃,切落粉嫩充滿肉汁肉質嫩滑,伴碟既配菜薯蓉creamy而濃郁,整體非常好食法式芝士焗龍蝦•香煎是日精選魚柳龍蝦肉上面有烤香溶化芝士,肉質結實鮮甜,容易起肉,好有口感,鱸魚煎得香脆,伴隨香草醬,醬汁酸酸地而不油膩,非常滋味另外自助區亦有不同種類前菜同甜品吧,其中我較為喜歡蟹籽櫻花蝦玉子沙律同煙火腿酸瓜芝士通粉沙律,兩款味道都十分開胃,還有南瓜湯都十分推介飲落香味濃郁,甜品區嘅木糠布甸同紐約芝士餅都好出色整體方面,餐廳環境寬敞闊落,座位舒服,沙律吧食物都好豐富,所有食物都好高質,值得再回訪❤️

食物方面
STARTER鮮生蠔海鮮拼盤