2023-07-27 3041 瀏覽
台灣邊爐最吸引人既就系啲藥膳湯底 同港式完全吾同 冇咁單調 而老鍋都系其中一間出名既台式火鍋店🤪餐廳換左裝修 感覺更台灣 仲有天燈玩 比大家打卡📸今次佢地做緊個午市二人套餐 都幾抵食👍🏻Lunch 2人餐 $299湯底四選一 我地簡左美人鍋有幾多藥材 例如杞子 黨參 准山 桂圓 紅棗 重點系有好多桃膠 系女士養顏恩物 不愧系美人鍋👰🏻‍♀️入面仲有完隻開邊烏雞 煲煲下啲雞肉開始好林 髀位同雞翼幾嫩滑 另外又有啲冬菇片湯底味道balance得幾好 雖然咁多藥材 但吾會苦 難入口 淥野食之前我地仲飲左成碗湯先🤭🔸️ 雪花肥牛🐮其實有豬牛雞簡 但打邊爐緊系食牛肉啦肥牛油分適中 淥幾下就食得 食落完全吾嚡🔸️ 丸餃拼盤🍢有墨魚丸 豬肉丸 魚皮餃 蛋餃蛋餃咬落去有啲肉汁流出黎 幾驚喜墨魚丸都好足料 味道幾濃 又有啲墨魚肉咬下 幾有口感🔸️ 五彩鮮蔬盤🥬有娃娃菜 生菜 冬菇 金菇菜咁靚既湯底一定系淥幾條菜食下 健康啲又令菜索到啲湯汁🔸️ 米線🥢主食有兩款簡 飯or米線 醬料區方面都好齊全 有醬油 沙茶醬 蒜蓉汁 炸蒜 蔥 辣椒等等 💭$299/2個人 食到正宗台式邊爐 又有牛肉同其他配菜食 都幾抵食 加些小

餐廳換左裝修 感覺更台灣 仲有天燈玩 比大家打卡📸

五彩鮮蔬盤

🔸️ 米線🥢
主食有兩款簡 飯or米線

💭
$299/2個人 食到正宗台式邊爐 又有牛肉同其他配菜食 都幾抵食 加些小錢仲有其他台式飲品 咁就更台灣風味🥰
二人餐
美人鍋