九龍灣淘大一帶大部份餐廳星期六日晚市都會排長龍,呢一間也不例外,去開附近,揀呢啲平日冇乜人嘅下午茶時間去試吓就最好。休閒去食個下午茶,尚算坐得舒服,可以同其他人隔開保持距離,但相信繁忙時間係會好迫。👶🏻📣俾返個資訊比幼兒家長,呢一間餐廳係有BB High Chair提供的。叫咗兩個下午茶餐加兩個小食(下午茶餐配即磨咖啡或茶) (凍飲加$3 特飲加$8)泰式海南雞配黃姜飯 $55海南雞睇落都幾靚仔,好有光澤,而且顏色好黃似黃油雞,食落去雞肉好嫩但冇乜雞味,但就唔多似食緊泰式海南雞,感覺好似中式白切雞,而個雞油黃姜飯,可能個飯唔夠熱,所以冇乜香味,覺得好麻麻有啲失望,三個醬汁都係冇特別唔夠嘢味,如果泰式海南雞係招牌嘅咁就真係有啲失色吉列魚柳拼薯條 $35吉列魚柳大大塊,薯條分量很大,絕對好過連鎖餐廳下午茶泰式酸辣鳳爪 $28唔知道平時散嗌份量有幾多,但係下午茶時段都有六至七舊無骨鳳爪,比我想像中份量多好多,好大陣魚露味,唔算好酸好辣,酸辣味應該要再突出一啲先好串燒沙嗲豬 (兩串)$24沙嗲汁唔辣,沙嗲香味就唔算太突出亦唔夠香,但係肉質唔鞋,味道合格總結來講:呢一間餐廳嘅食物真係同正宗泰國菜

叫咗兩個下午茶餐加兩個小食
(下午茶餐配即磨咖啡或茶) (凍飲加$3 特飲加$8)

泰式海南雞配黃姜飯 $55
泰式海南雞配黃姜飯

吉列魚柳拼薯條 $35
吉列魚柳大大塊,薯條分量很大,絕對好過連鎖餐廳下午茶
吉列魚柳拼薯條

泰式酸辣鳳爪 $28
泰式酸辣鳳爪

串燒沙嗲豬 (兩串)$24
串燒沙嗲豬

總結來講:呢一間餐廳嘅食物真係同正宗泰國菜尚有一些距離,但下午茶時段價錢比較大眾化,亦都可以試到大部份食物,所以就不過不失吧,都沒有什麼大期望,但求坐吓醫飽個肚,行開附近都可以坐低試吓,但就唔建議特登過嚟食喇。而我覺得港式下午茶嘅食物水準比泰式食物更佳,所以反而係港式下午茶食物性價比比較高,比大型連鎖餐廳更好食。
吉列魚柳拼薯條