2022-10-01 600 瀏覽
喺金鐘番工嘅友人好早就介紹位於星街嘅The Pizza Project不過一直因為得walk in 無得訂枱 多次路過都好多人而無試到直至有日路無人 就即刻入去試試佢 佢哋有個 "Project Tasting"係$220 包一個appetizer + 一個pizza +一個甜品第一次嚟咩都想試 就叫兩個set na (一叫就全枱都要order)🎃Gnocco Fritto (Smoked Salmon)前菜我哋選擇咗意大利艾米利亞特色小食 酥炸麵團配煙三文魚🎃Beef Tartare見唔見到佢鮮嫩嘅粉紅色呀一睇賣相已經感覺到佢係100分坊間好多都會係放隻蛋黃喺上面呢度係放咗芝士上去 夾埋少少鹹香 好惹味🎃Carbonara 眾所周知 TPP嘅pizza 係人手新鮮製造 Carbonara每kai都有塊意大利煙肉而佢最瘋din之處係每kai都有隻鵪鶉蛋一咬落去 蛋黃即刻流出極之邪惡🎃Nduja 呢個辣肉腸pizza 落咗意大利辣椒油夠哂辣大大塊辣肉腸咬得好過癮佢連個邊皮都做到外脆内軟讚👍🏿🎃Tiramisu如果大家有食過Pici嘅tiramisu就會明白佢哋嘅tiramisu個masc
不過一直因為得walk in 無得訂枱
多次路過都好多人而無試到
直至有日路無人 就即刻入去試試佢

佢哋有個 "Project Tasting"

前菜我哋選擇咗意大利艾米利亞特色小食

佢連個邊皮都做到外脆内軟
讚👍🏿

🎃Tiramisu
如果大家有食過Pici嘅tiramisu就會明白
佢哋嘅tiramisu個mascarpone cheese好滑
唔會死甜 lady fingers夠濕潤
咖啡味夠出
如果酒味再濃啲更好

$220食到棒住個肚走
(當然有加一)
抵到爛
下次都係à la carte算😂

Gnocco Fritto (Smoked Salmon)
Beef Tartare
Carbonara
Nduja
Tiramisu
2021-07-15
Gnocco Fritto (Smoked Salmon)
Beef Tartare
Carbonara