2020-07-22 1584 瀏覽
人人在家工作,我就繼續照常返工。平時都有係華苑斬料,叉燒都覺得唔錯,見同事們近排成日係元朗雞地買燒味飯盒,一於就推介佢地去試試華苑既叉燒飯。一去到門口,好多海報都睇唔到咩價錢。一於少理直接搵收銀阿姐落單。阿姐忙於寫紙仔唔得閒理我,十問九唔應,到佢肯落單時,又冇講收幾錢,要我自己偷望收銀機彈出既發票寫住$24我先知幾錢🙄燒味師傅,口罩遮唔到個鼻😱,今時今日疫情咁嚴重有d擔心。呢到既職員/ 燒味師傅原來係唔會幫手包裝外賣,佢封好盒就放個飯盒出黎呼喝我自己包外賣。其實自己包都唔係問題,但係態度真係唔需要咁差🤬!返到公司,打開膠袋,見到盒邊都幾污糟,食既時候都好小心唔好掂到個邊,同事們個盒邊都有同樣問題。味道方面,叉燒夠林,外邊有蜜汁掛住😋,切雞不過不失,24蚊雙拼飯,CP值好高👍🏻!
燒味師傅,口罩遮唔到個鼻😱,今時今日疫情咁嚴重有d擔心。
外賣自取