2021-11-11 271 瀏覽
天氣終於變凍,終於有冬天嘅感覺,低溫空氣令人對打邊爐嘅意慾大大提升,所以去滾亦非常合情合理。我幾鍾意黎呢間深水埗小店打邊爐,因為幫襯咗幾次,D火鍋配料同價錢都幾合理,尤其是佢D安格斯牛,唔知點解總係好食過其他地方嗰D。佢呢碟牛份量正常,唔會燈影又唔會鋪到好有技巧咁等你覺得好大碟,值得一讚。牛味都算OK,脂肪分怖都唔錯。碟牛脷都幾好食,無渣,薄切淥落去好易熟又唔易un。呢碟牛白肉真心正,出面唔係好多打邊爐嘅地方有得食,口感非常有彈性,如果未試過真係要試下。手打墨魚丸係我每次必叫,打得好彈牙,而且又真係食到墨魚嘅味道,丸黎講都算新鮮。今次幫襯咗佢地新出嘅刺身,叫咗個細size刺身拼盤,鍾意佢厚切,咬落去特別好呆。
安格斯牛
牛脷
碟牛脷都幾好食,無渣,薄切淥落去好易熟又唔易un。
牛白肉
手打墨魚丸