記得嗰陣時喺東京嘅時候好想食 不過唔記得咗因為咩原因最後食唔到🥱既然喺香港開咗 就要一完當初東京嘅遺憾🙃其實我對佢嘅期望都幾高 因為佢好似喺東京名堂好響 而且外貌超吸引🤓〰️✏️ 天丼 ($98)我叫咗最多人叫 而且價錢最實惠嘅天丼 內裏炸物包括有舞茸/海老/小柱魷魚天婦羅餅/溫泉蛋/海苔/莢碗豆😋價錢已經係包埋味噌湯同埋漬物!咁多款炸物入面 我最鍾意嘅炸物係炸舞茸 一來因為特別 二來佢係超級juicy!!而且菇嘅香味好得出🍄第二最鍾意嘅係佢嘅溫泉蛋 篤開咗蛋汁撈飯一流🥚〰️飯本身係淋咗適量嘅甜醬汁 米係珍珠米不過整體其實我幾失望 因為所有嘅天婦羅炸物都油膩感都好重下 而且只炸到丁點微脆 普遍偏淋🥱有某幾款炸物(特別係塊紫菜🥱)甚至乎係過分油膩🦦真係咬落去就覺得成個口都係油嘅感覺🥱而且佢嘅炸粉咬落去係同個食物算係有啲分離下🥱感覺唔係太良好〰️整體嚟講試過一次 應該唔會再encore 就當完了東京嘅遺憾 但似乎佢打破唔到過江就唔係龍嘅詛咒🥱
〰️
✏️ 天丼 ($98)

天丼

第二最鍾意嘅係佢嘅溫泉蛋 篤開咗蛋汁撈飯一流🥚