2023-05-27 84 瀏覽
Lúa | #銅鑼灣成日經過見到都未試過,今日經開就入去試下。2層高嘅餐廳,樓上有唔同燈籠作裝飾,色彩繽紛,打卡嘅好位置,其他地方都好有越南風情🇻🇳 ⪧經典越南法包 $98 法包十分香脆,但個人口味略嫌太脆,咬得好困難,但入面嘅醬汁同餡料好食!⪧越式香茅豬肉飯 配特色蛋餅 $128 賣相好靚,薄切豬肉好入味而且唔韌,為個飯提升不少。蛋餅有木耳、粉絲,撈埋太陽蛋同蔥油,配飯一流。唯一係飯略硬~ ⪧自選小食 (春卷、粉包、牛肉) 豬肉春卷香脆,唔會太油膩,不過不失。粉包皮薄餡靚,外層粉皮晶凝通透而且好滑!入口煙韌,加埋入面嘅豬肉、木耳,好爽脆,十分有口感。牛串嘅牛好嫩滑,重香茅味,加埋邪惡鹹蛋黃醬,好滿足,成餐覺得呢個最好食。 ⪧椰子奶蓋咖啡 $62 好似上面有椰子奶蓋咁,好香椰子味,細滑,中和咖啡嘅苦,加埋一齊好夾。
Lúa | #銅鑼灣

⪧經典越南法包 $98
經典越南法包

⪧越式香茅豬肉飯 配特色蛋餅 $128
越式香茅豬肉飯 配特色蛋餅

⪧自選小食 (春卷、粉包、牛肉)
豬肉春卷香脆,唔會太油膩,不過不失。
自選小食:  豬肉春卷、粉皮

自選小食:  香茅牛串