迪士尼翠樂庭餐廳,係經典小朋友慶祝生日的好地方,環境的確十分優美典雅,佈置好有歐陸氣氛,令大人細路都覺得好特別,好似離開咗香港去咗外國旅行咁,加埋有迪士尼朋友出現,我哋嗰日好好彩、有米奇米妮高飛狗,而且出嚟唔止一次,總共行咗四五個圈,基本上一定影到相,其實係影到你唔影都得;不過,食物就比以前差,款式唔夠多,質素亦都唔係好,如果食肉獸更加覺得唔夠肉類供應,特色食物好少,其中一樣係燒鵪鶉,味道都算幾好,另外好味嘅有帶子刺身,但係好快就食完,唔再供應,令人失望,所以供應量如果可以增加,就會更好;甜品方面,味道好一般,設計亦都唔多特色,如果有多啲真係迪士尼人物造型嘅甜品,而唔係單單插個公仔牌喺一件普通蛋糕上面,就會更有吸引力。值得一讚嘅係,每枱問題都有一個海鮮盤,係帶子、蟹、蝦等等嘅海鮮熟食,都幾好味。
2023-09-03
生日
  • 燒鵪鶉,帶子刺身,海鮮盤