唔少食家都來過呢間點髒髒提拉米蘇,咖啡打卡☕️今日終於呢到呢邊潮聖,一早同姊妹約好時間,即使落住大雨都無礙我地兩個既約會🤣☝🏻,帶著期待入去由門口見到落地玻璃門窗設計,相信晏就係到飲杯咖啡非常享受,連餐牌設計真系幾靚,非常有心機設計Cafe統一風格,成間餐廳主色調都系黑色,連drink menu都系用灰黑色厚簿夾,幾型格、smart感👉🏻慢煮雞扒漢堡一嚟左個竹炭黑慢煮雞扒漢堡,顧名思義麵包🥯呈黑色,襯碟都用埋圓黑碟,配埋一大堆粗薯條,先講慢煮雞扒似質鮮嫩,入味,用辣既醬醃,辣味非常刺激漢堡配料有:蕃茄塊、生菜絲、洋蔥絲、沙津醬,一大啖咬落去真系非常之好味道!粗薯條食得出鮮炸,入面有厚厚既薯蓉,係粗薯迷會愛既薯條👉🏻蟹肉墨魚圈🦑意大利飯面頭有墨魚圈、露筍、香草、蟹肉碎,同一粒粒大而分明既飯粒,入口食得出系意大利飯專用既飯粒,比起一般米更厚實,另外收汁做得唔錯,唔會稀亦唔會乾傑,濃濃既蟹肉、墨魚鮮香味道,兩個人份量食到尾唔會太飽膩👉🏻自家製髒髒提拉米蘇至想試既甜品出現,賣相十足,外型似星空感覺,朱古力醬、朱古力碎、冧酒Cream配合薄薄蛋糕底,甜而不膩,最鐘意係佢揀左有夾心既鬆化餅碎襯托,口

慢煮雞扒漢堡

👉🏻慢煮雞扒漢堡

蟹肉墨魚圈🦑意大利飯

👉🏻蟹肉墨魚圈🦑意大利飯
自家製髒髒提拉米蘇

👉🏻自家製髒髒提拉米蘇
至想試既甜品出現,賣相十足,外型似星空感覺,朱古力醬、朱古力碎、冧酒Cream配合薄薄蛋糕底,甜而不膩,最鐘意係佢揀左有夾心既鬆化餅碎襯托,口感上更加豐富,呢款會係女士至愛既一款甜品,果然冇失望💋🥰
綠茶鮮奶🍵latte

💗綠茶鮮奶🍵latte
偏好濃既綠茶味道,唔會過份鮮奶味,平衡感唔錯,綠茶比較多,配合埋拉花效果,顯得有心思設計
黑糖培茶鮮奶latte
💗黑糖培茶鮮奶latte
原以為落親黑糖飲品都會偏甜,出乎意料外,黑糖配搭咖啡中和左澀味,保留黑糖香味,拉花一樣咁出色,女士男士都值一點既咖啡☕️

整體而言,環境、食物質素既評分十分之高水準,呢到坐位上枱與枱之間距離較近,對兩位女士影響唔大,男士就可能會少許逼,服務安排上真的有待改善

門口雖然有90分鐘用餐時間限制🚫,職員帶位時沒有提醒,當天用餐時間肯定沒到關門時間,旁邊亦仲有唔少用餐中客人,門口冇客人排隊,員工可能見時間差不多,沒提前10-15分鐘提醒

「💢甜品上枱唔夠10分鐘,不理枱上餐點未食完就已清收,最離譜客人未走連水杯都收走!」

Cafe既食物、環境質素對得起收費
,但服務安排同職業態度都令我同姊妹十分唔舒服
,印象十分深刻⋯⋯呢個價錢換呢次體驗,下次未必返轉頭一試☹️
蟹肉墨魚圈🦑意大利飯
2021-02-26
$223.5 (晚餐)
  • Dirty Tiramisu