餐廳: 麻辣風雲 (京都廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-12-17 80 瀏覽
呢間由ToNick恆仔開嘅川菜餐廳 相信ig都洗晒版 終於到我trytry佢🍴佢地嘅大廚仲有20年經驗 將川菜變得更少油 辣得有層次 保留川菜嘅香辣 同時避免太重口味👨🏻‍🍳店員服務態度都非常好 值得讚👍🏻.📌前菜 碟/$9菜脯有麻油同辣味 唔算太鹹😛中華沙律帶麻辣 都幾辣 隻辣係麻辣鴨腎個隻辣 夠麻‼️補充番 一嚟到就會放低兩碟前菜 默認左要收錢🙈.📌酸菜魚 $268係呢到嘅招牌菜之一🌟入面有自家醃製嘅酸菜,寬粉,芝麻,白精靈菇,椒麻,大豆芽,菊花花瓣,辣椒,豆卜,薑同芫荽😋覺得湯底比較偏油🥺後勁有啲麻🥵都幾多魚片 冇骨好滑🐟唔小心食到啲菊花花瓣 又真係好香菊花味🌻芝麻都好香😍叫咗小辣真係啱啱好 都已經會辣到打乞嗤🤣酸菜唔算好鹹 大豆芽好爽🤤寬粉可能煮得太耐 碎晒 但係索哂啲湯好好食😎所有配料都好入味 菇索到啲湯既酸味 不過豆卜就索得太勁就比較偏鹹 配飯食啱啱好🍚.📌炸饅頭 $58係川菜嘅經典小食‼️超級無敵好食 外皮金黃香脆 內裏軟,熟香甜🤤必食之選👍🏻就算放耐咗都依然好脆 加埋個煉奶真係超正❤️‍🔥上菜嗰陣仲好豪華 成架船咁仙氣飄飄 噴哂霧咁 食得又睇得🥳.📌香辣螞蟻上樹 $128佢其
📌前菜 碟/$9
前菜

📌酸菜魚 $268
酸菜魚

📌炸饅頭 $58

📌香辣螞蟻上樹 $128
佢其實係炒粉絲 加咗蔥,肉碎,辣椒碎,冬菇🤩叫左小辣 唔算太辣 但係有椒麻嘅味道🥰就咁食啲冬菇係有汁爆出嚟 好新鮮🍄唔太鹹 唔算太特別🤔
香辣螞蟻上樹

📌蒜泥白肉 $78
白肉加埋啲生蔥,芝麻,青瓜,蒜蓉 好綿密甜甜地😚成塊夾埋啲蒜蓉好香口😝不過個人來講覺得肉比較偏肥🤭
蒜泥白肉

📌王老吉 $9