2023-04-15 501 瀏覽
今次同我嘅好閨蜜,食生日飯🎂🫧 兩個太忙搞到食生日飯都要隔成個月先食到咁耐無見我個寶貝(。・ω・。)ノ當然要book間起浪漫勁溫馨既餐廳慶祝下無意中係Open Rice比我搵到呢間位於旺角·十分有情調既空中西餐廳🍴💗入到去已經有一陣陣香味傳出嚟令我十分期待食物既味道(●´□`)♡🍽️龍蝦濃湯伴海鮮雲吞 🌟🌟🌟🌟🌟一入口就知道呢碗湯啖啖精華 絕對無偷工減料 超濃既龍蝦湯 配埋海鮮雲吞 有兩層味道係口中爆出黎😍🍽️蕃茄水牛芝士沙律配煙三文魚及吞拿魚 ⭐️⭐️⭐️⭐️蕃茄同水牛芝士係絕配 酸酸地可以令到水牛芝士無咁漏 再加上牛油果 so fresh 🥑🍽️ 炭燒美國特級安格斯肉眼扒 ⭐️⭐️⭐️⭐️我哋叫咗三成熟 但出到黎肉眼睇應該有五成熟不過整體都幾好 重牛味咬落都好juice (❁´◡`❁)🍽️煎北海道帶子伴蒜香意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️唔食辣既我都覺得呢個意粉超好食 好香蒜味 加上帶子索晒啲蒜味 十分香口🍽️朱古力心太軟伴雪糕 🌟🌟🌟🌟🌟本身落order時忘記左叫人幫我係甜品上寫字 我只係係訂枱時講過同朋友慶祝生日 甜品上枱時竟然已經幫我寫咗happy birthday 好sweet既服務^・ꀾ・^╰☆☆ 𝐁𝐞𝐥𝐥𝐞𝐯𝐮𝐞
今次同我嘅好閨蜜,食生日飯🎂🫧
兩個太忙搞到食生日飯都要隔成個月先食到
咁耐無見我個寶貝(。・ω・。)ノ
當然要book間起浪漫勁溫馨既餐廳慶祝下

蕃茄同水牛芝士係絕配 酸酸地可以令到水牛芝士無咁漏
再加上牛油果 so fresh 🥑

🍽️ 炭燒美國特級安格斯肉眼扒 ⭐️⭐️⭐️⭐️
我哋叫咗三成熟 但出到黎肉眼睇應該有五成熟
不過整體都幾好 重牛味咬落都好juice (❁´◡`❁)

🍽️煎北海道帶子伴蒜香意粉 ⭐️⭐️⭐️⭐️
唔食辣既我都覺得呢個意粉超好食 好香蒜味
加上帶子索晒啲蒜味 十分香口

🍽️朱古力心太軟伴雪糕 🌟🌟🌟🌟🌟
本身落order時忘記左叫人幫我係甜品上寫字
我只係係訂枱時講過同朋友慶祝生日

╰☆☆ 𝐁𝐞𝐥𝐥𝐞𝐯𝐮𝐞 𝐁𝐚𝐫 𝐚𝐧𝐝 𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥 ☆☆╮
📍旺角彌敦道558-560號譽發廣場23樓
炭燒美國特級安格斯肉眼扒