約咗好朋友見面🥰佢想去有特色而且地點又要方便嘅餐廳,於是我選擇咗CURATOR Art & Café。餐廳牆上面掛滿色彩繽紛嘅現代藝術畫作,旁邊飾櫃及正中央都放置各款精緻產品,令人目不暇給,彷似小型展覽館😍食物賣相設計花心思,顏色繽紛,非常適合打卡📸而且味道亦同樣出色😋🦑炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬汁($88)- 炸魷魚鬆脆可口,一啲都唔油膩。沾點嘅醬汁入面有一顆顆黑松露,香氣充滿口腔。🍝橄欖油炒墨魚汁意粉配帶子($188)- 有5粒大大粒嘅鮮味帶子!意粉煮得煙韌有彈性。食墨魚汁意粉最怕會食到成棚牙都黑色,但係呢款炒意粉就唔會發生呢個問題😁🍹繽紛橙香起泡水($78)- 入口清爽,橙味芳香,瞬間帶嚟解渴冰涼感覺。我哋同時order咗一個Set Lunch 🍽️午餐包括:🥭芒果蟹肉沙律🦀 - 蔬菜爽脆又鮮甜,蟹肉啖啖好滋味。🐟烤三文魚配芒果莎莎醬($168)- 完全係心心眼之選😍三文魚烤至表面微焦,肉質嫩滑又唔乾;搭配酸酸甜甜嘅芒果莎莎醬,解膩得嚟既味道豐富。藝術打印咖啡☕️ (+$48)- 我同gf都係「爵屎」💕一杯印有Edan嘅咖啡,令我哋全餐飯都keep住興奮不已💖咖啡奶泡綿密細緻,味道順滑香

我哋同時order咗一個Set Lunch 🍽️

午餐包括:
🥭芒果蟹肉沙律🦀 - 蔬菜爽脆又鮮甜,蟹肉啖啖好滋味。

藝術打印咖啡☕️ (+$48)- 我同gf都係「爵屎」💕一杯印有Edan嘅咖啡,令我哋全餐飯都keep住興奮不已💖咖啡奶泡綿密細緻,味道順滑香濃☕️我哋一直都唔捨得飲,留到最後先慢慢品嘗,為如此美好嘅聚會劃上句號❤️
烤三文魚配芒果莎莎醬
炸魷魚圈配黑松露蛋黃醬汁