2023-02-03 281 瀏覽
今日食午餐,見平時好多人排隊嘅銘興刀削麵冇乜人排隊,就入咗去食。一如嘅往,座位都比較迫,不過之前都食開,所以都習慣,環境衛生方面感覺上比之前乾淨,唔知係咪早批客原因吧。首先會有個前菜:醃酸白蘿蔔,幾好食的,好開胃,食辣野食返一兩粒都可以解下辣。正餐就叫咗個麻辣手撕雞湯刀削麵,野食出得好快,我唸兩分鐘左右佢就出到餐,手撕雞好多,上面淋咗啲秘制(?)麻辣汁,非常辣,叫湯麵就係可以中和下啲麵。啲肉好多汁,雞味香,小弟覺得係最好食嘅一個餸,另外刀削麵本身好煙靭,好食的。朋友就叫咗個牛筋腩,都幾多,呢個就正正常常啦,冇乜驚喜感,不過都係好食嘅。埋單每人$50有找,真係好平,平時非常多人,所以冇乜人都會黎食多啲

湯刀削麵
麻辣手撕雞