呢一間燒賣關注組都有介紹過,之前都食過幾次。次次嚟到都有位阿姨喺度人手包燒賣,有時真係想搶咗佢個兜燒賣餡🤫佢另外都有買其他小食,例如炒粉麵、煎釀三寶等等,都見到係非常用心製作。炒粉麵係即叫即炒,而煎釀三寶每次炸定少量,然後差唔多賣晒再炸少量。之前食過一啲係一早炸定超級多,最後買嘅人就會得返啲凍冰冰嘅🥶------------- ⇣ 食後感想 ⇣ -------------🐟 自家手工製燒賣|$16望落$16好似好貴,但燒賣非常大粒,大概係平時size嘅兩倍,所以佢一份7粒其實都等於平日嘅14粒,而今次買咗2份。燒賣非常彈牙,魚味亦濃郁,平時好驚食到啲麵粉咁好重嘅燒賣,呢度完全冇咁嘅問題。而家好多小食店都係拎啲叫貨燒賣嚟賣,所以呢間舖頭日日都手工包燒賣係非常少見,睇個形狀就知係手工製造。不過自己覺得佢啲豉油同辣油爭咁啲啲,話晒燒賣同豉油辣油係perfect match,返屋企再加咗啲煲仔豉油同埋秘製辣椒油,感覺昇華好多。------------------------------/大家鍾意見嘅話請follow、like & comment,你地嘅支持係我更大嘅動力!/📍 三寶皇 (馬鞍山

🐟 自家手工製燒賣|$16

📍 三寶皇 (馬鞍山)
馬鞍山恆錦街1號恆安商場地下恆安市場40號舖

食評只反映餐廳當日及該分店情況!

📸 打卡值 ▪ 💛🖤🖤🖤🖤 (但咁大粒都值得打個卡 !)
😋 好味值 ▪ 💛💛💛💛🖤
💸 抵食值 ▪ 💛💛💛💛🖤