2024-05-01 77 瀏覽
作為天水圍街坊,去搵食就緊係要到新北江而新北江嚟講,呢間刀削麵一定係我心目中嘅必推餐廳!呢間刀削麵長期都坐無虛席,今次都避咗午飯時間去,諗住唔洗等位啦,點知去到都仲要等4張飛!好彩都係等咗10-15分鐘左右我自己每次食都必定係會叫我嘅至愛麻辣豬頸肉,同行朋友就叫咗麻辣牛筋,另外再叫咗個炸雲吞share!麻辣豬頸肉刀削麵(餸小辣)(麵唔辣)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️豬頸肉炸得外脆內軟,勁香口又唔會太油膩,配埋蒜頭入口勁香脆,麻辣汁唔會死咸但又好刺激,食到lam lam脷呀麻辣牛筋刀削麵(餸小辣)(麵BB辣)⭐️⭐️⭐️⭐️牛筋勁彈牙唔會好太韌,同埋勁索汁食落超甘香,入口係滿清嘅骨膠原感!但小心牛筋上有機會係會有啲細骨,放入口前睇清楚就唔怕咬崩牙刀削麵湯底超好味夠濃郁,有陣淡淡嘅藥材香,每次食都忍唔住係咁飲個湯,而麵質係非常彈牙有口感,食得出人手削出嚟而唔係機械式壓嘅感覺,每條麵厚薄唔同會帶出不同口感都幾過癮 炸雲吞⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️炸雲吞嘅雲吞係白菜豬肉餡,熱辣辣咁上菜,入口勁香脆,咬個下會聽到好清脆嘅聲音,而且係炸得非常透,唔怕入面唔夠熟,仲非常多肉汁添,完美呈現出外脆內軟嘅口感呀溫馨提示佢哋嘅小辣其實都偏辣,所以建
作為天水圍街坊,去搵食就緊係要到新北江
而新北江嚟講,呢間刀削麵一定係我心目中嘅必推餐廳!

麻辣豬頸肉刀削麵(餸小辣)(麵唔辣)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

麻辣牛筋刀削麵(餸小辣)(麵BB辣)
⭐️⭐️⭐️⭐️

炸雲吞
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

溫馨提示佢哋嘅小辣其實都偏辣,所以建議可以先試bb 辣,而食唔到辣嘅都可以揀唔辣,非常貼心配合到所有人嘅口味呢!