朋友之前推介將軍澳站有間打邊爐好正,話同一般打邊爐唔同,今日天氣凍凍地同老公去試吓先😋餐廳環境都好乾淨整潔,坐得都好舒服,唔會坐得好迫夾,食得都舒服啲😆店員會介紹餐廳打邊爐嘅食法和招牌菜,我同老公都想試吓招牌家鄉鴨煲,啲蘿蔔炆得好林和好入味,啲鴨好香好嫩滑多汁,配菜都好多,所以好惹味和香噴噴😋調味盤好精緻,有九種調味料任君選擇,XO醬是自家製的,仲有好大粒蝦米同瑤柱絲,真係好正啊😻手切和牛超有牛味,又唔韌又有口感,超正😋值得一試👍🏻👍🏻黑松露鮮蝦餃超有驚喜,水餃勁大粒又彈牙,咬落去成個口都充滿着黑松露,啲蝦又大隻又多,超級好食😻😻蓎蒿菜每棵都好大棵,好新鮮,勁鐘意😋芝士響鈴係餐廳自己炸,所以一定新鮮,仲超級脆,食到中間有溶溶地嘅芝士,好正😆蟶子皇超級大隻,好新鮮,好彈牙仲好鮮甜,必食推介👍🏻👍🏻職員好細心會幫你撈起啲肥油,等你食得健康啲,仲冇咁肥添😆😆係馬路出面有個招牌會指示您點樣入去餐廳。整體上非常滿意這間餐廳,因為樣樣食物都好新鮮好好食,坐得都好舒服,職員都好細心服務你,還有每道菜式都睇到廚師好細心咁裝飾,我哋食嘅時候都會開心啲,影相都靚啲😻👍🏻

招牌家鄉鴨煲

手切和牛

手切和牛超有牛味,又唔韌又有口感,超正😋值得一試👍🏻👍🏻

黑松露鮮蝦餃🥟
黑松露鮮蝦水餃🥟

蓎蒿

蓎蒿菜每棵都好大棵,好新鮮,勁鐘意😋

芝士響鈴

大蟶子

蟶子皇超級大隻,好新鮮,好彈牙仲好鮮甜,必食推介👍🏻👍🏻

職員好細心會幫你撈起啲肥油,等你食得健康啲,仲冇咁肥添😆😆

係馬路出面有個招牌會指示您點樣入去餐廳。
2018-01-04
招牌家鄉鴨煲