2024-05-14 16 瀏覽
番工咁辛苦,lunchtime梗喺買杯肥仔水飲,苦中一點甜。公司附近好多選擇,今次就試吓茶茶GO。今次嗌咗杯大杯嘅真.岩燒黑糖鮮奶,另外仲買咗佢嘅紫菜肉鬆小方,$38一盒有四件,拎返去同同事share食啱啱好。呢杯岩燒黑糖鮮奶口感順滑,珍珠都好多,加咗黑糖又唔會過甜,黑糖味同牛奶味好夾,兩樣味道都入唔到,都飲得出牛奶味道好濃郁。另外,平時嗌嘢飲會叫少甜或者走甜嘅我,覺得呢杯甜度好啱我心水。珍珠口感彈牙,咬落去好有煙韌,同埋珍珠應該有同黑糖一齊處理過,所以都食到少少甜味。至於紫菜肉鬆小方,味道亦都好正!紫菜香口,配上肉鬆嘅鹹香味,真係一絕。佢個口感好得意,比起麵包軟熟,又未去到蛋糕口嘅質地,食完飯當甜品都唔錯。