2022-07-11 2134 瀏覽
收工經過soho見到呢間之前好多人介紹嘅餐廳就入去試試。原來呢度係scan QR code落單, 環境比較幾舒服, 氣氛唔錯~⭐️爆蔥牛肉麵有刀削麵or粉絲可以選擇, 我就揀左刀削麵湯底超超超濃郁,  仲有陣濃濃藥材味道, 啱晒我"濃味人"~ 我覺得個湯底好似永X牛肉麵, 好有台灣風味, 搞到我好鬼掛住, 好想去台灣呀!!!!而牛肉應該都係選用牛𦟌,好入味同埋好淋, 配埋魚片, 糖心蛋, 蟲草花, 爆多蔥~ 一個字 '正'⭐️糖心蛋滷肉飯個個都話, 滷肉肥瘦適中........ 我想講, 又真係喎 XD 醬汁份量一般, 而飯嘅份量都OK 喇, 整體不過不失. 唔太突出⭐️髒髒芋泥鹹蛋黃蛋餅試伏專員, 完全比個名吸引左!蛋餅入面有超多芋泥, 超飽肚好在芋泥唔算太甜, 但就冇乜煉奶味& 鹹蛋黃. 都係果句.. 呢D 其實最好就係落多多多煉奶味& 鹹蛋黃先至好味最終想講一句, 個蛋餅真係唔知算甜定咸點... 整體係好味呀~ 不過一分錢, 一分貨, 未去到高CP值下次再來好希望試埋 "OREO 奶奶麻糬" 同 “Tea-ramisu"

⭐️爆蔥牛肉麵
有刀削麵or粉絲可以選擇, 我就揀左刀削麵
一個字 '正'

⭐️糖心蛋滷肉飯

⭐️髒髒芋泥鹹蛋黃蛋餅
試伏專員, 完全比個名吸引左!蛋餅入面有超多芋泥, 超飽肚
最終想講一句, 個蛋餅真係唔知算甜定咸點...

整體係好味呀~ 不過一分錢, 一分貨, 未去到高CP值
爆蔥牛肉麵
溏心蛋滷肉飯