平時睇食評呢間餐廳成日要排隊,今日走入去直入無阻礙, 一入到去間餐廳好大,D位置好闊落,加埋柔和既燈光感覺好放鬆好舒服,好啱兩個人一邊食一邊傾。苜先嚟左兩個餐包,一個普通麵包同埋黑糖麵包,個黑糖麵包好好味,我同朋友爭住食。呢間餐餐D食物全部大大份,呢個魷魚我覺得不過不失,略嫌D炸粉淡左少少,同唔係太脆,不過都有抵讚既地方,就係食落去一D都唔油膩,同埋魷魚都幾彈牙,佢仲配左兩個醬汁,一個墨西哥醬同他他醬,我個人鍾意墨西哥醬多D辣辣地幾開胃。之後嚟既就係呢個芝士四重奏長通粉,我重點推介,本來我以為會好膩,但係一入口竟然一D都唔膩,然後仲慢慢散發淡淡蕃茄同芝士混合既味道係個口腔裹面,佢個茄汁唔係平時麥記D死甜既茄汁,係個種好Fresh帶D香草味有混合左蕃茄有點複雜既味道,再加埋四種芝士(蒙紗里拉、里考塔軟芝士、羅馬諾及巴馬臣芝士)真係好難形容,佢係一碟好大份成碟都係芝士但係食完唔會覺得膩既芝士長通粉,我個人建意加雞肉,因為食落去會更有層次,佢個雞肉都整得啱啱好,同個長通粉好夾。蛋糕方面真係好多選擇,有成接近20種,聽聞係美國做完直送運來香港,咁我一定要試吓,我同朋友試左兩個,一個係非常車厘子
平時睇食評呢間餐廳成日要排隊,今日走入去直入無阻礙,
黑糖麵包
炸魷魚圈
芝士四重奏長通粉
朱古力燕尾服忌廉芝士蛋糕
非常車厘子GHIRARDELLI®朱古力芝士蛋糕

蛋糕方面真係好多選擇,有成接近20種,聽聞係美國做完直送運來香港,咁我一定要試吓,我同朋友試左兩個,一個係非常車厘子GHIRARDELLI®朱古力芝士蛋糕,另一個係朱古力燕尾服忌廉芝士蛋糕,可能我叫左兩個都係朱古力,個人認為太甜,食唔到芝士味,下次試返D原味。
題外話/補充資料: 整體嚟講呢餐食得愉快,D食物大大份可以叫多D人嚟試多D,但係兩個人有兩個人好,間餐廳環境舒適,而且白酒、紅酒、Cocktial咩都有,以且酒款都多,加埋甜品款式多,甜品配Sweet Wine其實都幾享受,享受食物之餘,仲可以暢所欲言,開心^^
2020-04-08
黑糖麵包