2016-02-20 767 瀏覽
好耐無黎luuu...今次係因為想食擔擔麵而來的 係apps度拎飛 等左一陣就有枱 唔算等好耐小籠包 有六粒 而且還是即刻上枱即刻食 所以係非常熱辣 小籠包皮簿函靚 仲有好多肉汁鎖係小籠包入面 所以食個時小心啲啊 我一啖就可以食哂成個小籠包 函料同肉汁分配得好平均 唔會過多唔會過少 good啊。台式擔擔麵 碗麵一遞上枱 我已經即刻要食返碗喇 首先味道很香 湯的濃度既有點稠又帶點辣 麵質彈牙 為了方便顧客享用 廚師還貼心地剪了一下麵 方便顧客夾麵 要讚還有花生碎撈埋一齊食 成碗麵真係色香味俱全 我要推介台式擔擔麵紅燒牛肉麵 因為之前無食過 所以今次試下食喇 首先麵質彈牙 同樣地廚師都有前了一下麵 方便食客享用 碗麵有三舊牛肉 一舊牛筋 牛肉好軟好腍 不過我還是比較喜歡牛筋多一點 因為夠彈牙咬口 同埋比較入味啲 湯的顏色看似夠濃 但味道同視覺上有點落差 整體上的味道還是唔太足夠 濃少少就比較好喇不過遇到一個怪待應 咁岩佢企係我後面仲要哼歌仲要比我聽到 而且最後我舉手想埋單時 佢第一句:「係。等陣點樣。」ummm....感覺唔多好 希望可以留意下。
小籠包
台式擔擔麵