2018-05-30 685 瀏覽
大喜屋喺放題界都算係數一數二,今次就去嘉連威老道嘅極尚大喜屋。我係平日收工去嘅,所以都唔算太多人一坐低緊係劃左野食先啦~仲洗問XDDD刺身當然必需架啦~仲有壽司、卷物、手卷、燒物、炸物、沙律同甜品,多種類就岩晒我呢啲大食積打頭陣嘅係刺身當然,連鎖放題店質素有一定嘅保證啦~佢嘅三文魚厚度薄適中,食落油份唔會太重剛剛好。另一個亮點係個松葉蟹腳,蟹肉鮮甜唔會霉。另外仲有甜蝦、紅蝦、油甘魚、希靈魚同北寄貝,肉質鮮甜唔會有腥臭味。正啊海膽軍艦,海膽鮮甜滑口,同紫菜同壽司飯融為一體,呢個值得再encore啊!!蟹子軍艦係朋友嘅至愛,佢就話不過不失啦~順帶一提呢度侍應哥哥姐姐嘅服務態度超友善同埋超有效率,值得一讚太有效率嘅關係,有一件創意壽司倒地宣告不治,因為俾我食左落肚哈哈創意壽司賣相唔錯,鐘意相機食先嘅朋友可以慢慢影,連個碟都好靚仲會配合返 (有心思)。總共落左四款,各有特色,用料新鮮,所以配搭起黎一啲都唔會失禮。炸物方面,有芝麻雞翼,外皮脆口,雞肉嫩滑多汁,必食!而芝士年糕外面脆身,食入去年糕煙煙韌韌,再配埋裡面嘅芝士個味簡直係世界級仲有榴連波波,朋友都話唔錯。天婦羅,炸粉唔厚,蝦肉爽口。蕃薯

我係平日收工去嘅,所以都唔算太多人
一坐低緊係劃左野食先啦~仲洗問XDDD

打頭陣嘅係刺身

刺身

當然,連鎖放題店質素有一定嘅保證啦~

蟹子軍艦係朋友嘅至愛,佢就話不過不失啦~

仲有榴連波波,朋友都話唔錯。

天婦羅,炸粉唔厚,蝦肉爽口。蕃薯仔好甜,岩曬鐘意食蕃薯嘅我。

蒲燒鰻魚串,有啲鰻魚汁係面,鰻魚肥瘦適中,食多幾串都唔漏呀

雪花肥牛鍋,壽喜燒湯底,肥牛配上雞蛋加埋啲雜菜粉絲,唔錯嘅

牛油粟米過下口癮

用呢個霸王花煲豬骨湯黎作結一啲都唔過份,唔好睇佢樣子平平,裡面非常足料,有霸王花紅蘿蔔同豬骨,味道清甜,好似返左屋企飲媽媽湯咁
題外話/補充資料: 服務態度好好
2018-05-24