2023-11-13 1407 瀏覽
大埔街坊好友知我無牛肉不歡😜介紹左啲間成個主Menu都係牛肉料理嘅OX Steak Lounge比我😉貪心嘅我要左一份Lunch Set😚低温慢煮煙燻牛舌沙律✨沙律已經有牛肉嘅元素🤤牛舌經過慢煮,肉質軟腍仲有陣陣煙燻味!美國CAB頂級紐約牛西冷✨頂級安格斯嘅級數,西冷扒脂肪同肉質比例均勻🥰口感有嚼頭,味道甘香,啖啖肉好滿足😌仲配左夠晒邪惡嘅熊本A5和牛油脂珍珠米同炸到金黃色嘅薯條🍟法式保雲蘇紐西蘭肉眼牛扒✨朋友叫嘅呢塊肉眼扒來自紐西蘭!肉質特別細嫩,油花非常豐富😍法式保雲蘇即係係肉上面塗上芥末醬、麵包糠同香草再去焗💖令到牛肉味道更香更有層次!散叫嘅牛扒有得任食薯條同用天然酵母造成嘅手工麵包😋A5和牛千層麵✨一層濃郁牛肉味嘅和牛肉醬、一層千層麵、一層Mozzarella Cheese🤤係我食過最惹味嘅Lasagna Recipe🤩飲品我地叫左一杯Guinness 黑啤同一杯house red 令食物既味道更昇華🫶🏻😛OX Steak Lounge (大埔)大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖
大埔街坊好友知我無牛肉不歡😜

貪心嘅我要左一份Lunch Set😚
低温慢煮煙燻牛舌沙律✨

沙律已經有牛肉嘅元素🤤
牛舌經過慢煮,肉質軟腍仲有陣陣煙燻味!

美國CAB頂級紐約牛西冷✨

頂級安格斯嘅級數,西冷扒脂肪同肉質比例均勻🥰
口感有嚼頭,味道甘香,啖啖肉好滿足😌

仲配左夠晒邪惡嘅熊本A5和牛油脂珍珠米同炸到金黃色嘅薯條🍟

法式保雲蘇紐西蘭肉眼牛扒✨

朋友叫嘅呢塊肉眼扒來自紐西蘭!肉質特別細嫩,油花非常豐富😍
法式保雲蘇即係係肉上面塗上芥末醬、麵包糠同香草再去焗💖
令到牛肉味道更香更有層次!

散叫嘅牛扒有得任食薯條同用天然酵母造成嘅手工麵包😋

A5和牛千層麵✨

係我食過最惹味嘅Lasagna Recipe🤩

OX Steak Lounge (大埔)
大埔舊墟直街9號粵發大廈地下1號舖
  • 低温慢煮煙燻牛舌沙律