2024-02-19 80 瀏覽
我地每次係旺角地鐵站出黎 都會經過呢間店 所以今次就決定黎試下—-------—-------—-------—-------—-------📌 薑汁豆腐花 💸 $20 (必食指數 ★★★★★)我地揀咗凍薑汁豆腐花‼️ 唔鐘意薑味嘅可以揀唔要😼 佢豆味都幾濃郁 同埋好滑 薑汁唔會過於辛辣 反而薑嘅香味好出‼️ 薑汁愛好者大愛💕📌 炸大腸 💸 $25(必食指數 ★★★★☆)雖然得5粒☹️ CP值稍低 但係真心大推‼️ 外脆內軟,咬落去豬油嘅香氣充斥住成個口腔,食落去竟然冇好油膩嘅感覺 👦🏽平時唔太鐘意食豬大腸嘅都覺得ok 配搭埋甜醬+黃芥末,令到成個層次好豐富🌟📌 燒賣 💸 $20(必食指數 ★★★☆☆)燒賣有兩款選擇,分別有魚肉燒賣同豬肉燒賣,可以兩溝覺得魚肉燒賣更勝一籌,豬肉燒賣有啲似平時打邊爐食香菇豬肉丸嘅味道😗 會稍微蓋過本身屬於燒賣嘅味‼️📌 碗仔翅 💸 $25(必食指數 ★☆☆☆☆)作為碗仔翅愛好者👧🏻 呢個係我少有地食唔曬嘅碗仔翅勾芡會比一般碗仔翅再重手,麻油、醋、胡椒粉落嘅份量唔多,所以食落覺得淡茂茂(醋有需要可以叫店家比多小小,但老細唔會俾你自己控制份量,佢見得我地要加之後,起勢
📌 薑汁豆腐花 💸 $20 (必食指數 ★★★★★)
我地揀咗凍薑汁豆腐花‼️ 唔鐘意薑味嘅可以揀唔要😼

📌 炸大腸 💸 $25(必食指數 ★★★★☆)
配搭埋甜醬+黃芥末,令到成個層次好豐富🌟

📌 燒賣 💸 $20(必食指數 ★★★☆☆)
燒賣有兩款選擇,分別有魚肉燒賣同豬肉燒賣,可以兩溝

📌 碗仔翅 💸 $25(必食指數 ★☆☆☆☆)
作為碗仔翅愛好者👧🏻 呢個係我少有地食唔曬嘅碗仔翅
(醋有需要可以叫店家比多小小,但老細唔會俾你自己控制份量,佢見得我地要加之後,起勢咁落☹️ 搞到我地食到最後好酸)

📌 撈麵 💸 $20(必食指數 ★★☆☆☆)
就係普普通通兩包即食印尼撈麵,但係店家都整得均勻,唔會某個地方重鹹,面質都唔會煮到過淋‼️
✨ 環境:6/10
🤵🏻‍♂️ 服務:6/10