2018-08-16 223 瀏覽
羅麥記個門面好吸引,走港式懷舊風,坐底望下個餐牌,啲食物仲吸引,絕非一般茶餐廳既例牌菜,有啲驚喜例如,焗豬扒飯佢會放係面包磚入面,見到個樣你會好想食,咁... 就一於哎黎食啦... 磚頭焗豬扒飯$八十幾蚊一個,但個份量係大到可以兩個人食,不過味道呢,個豬扒夠鬆軟;個汁還可以,如果個汁既蕃茄味同芝士味可以再香濃一啲會更好;而個飯呢,不過不失啦;但果個麵包磚,真係又硬又無味...呢啲米就係為咗吸引人,整色整水後反而唔好食既最佳示範囉,個焗飯如果正正常堂放番係個碟度焗出黎,應該更熱更香口之後仲叫咗個瑞士雞翼,個瑞士汁甜甜地,雞翼好入味,啲雞翼仲要大大隻又厚肉,呢個雞翼我幾like好,雖然佢個焗豬扒飯係失敗,但因為佢既懷舊環境同個雞翼,我都推介間餐廳既

磚頭焗豬扒飯

瑞士雞翼、杏霜