餐廳: 帝樂 - 德國餐廳 (美利樓)
資訊:

2024-02-29 653 瀏覽
一直都好中意食德國🇩🇪豬手 終於同friend發掘咗間喺赤柱開嘅德國餐廳 餐廳名叫 king Ludwig Beerhall 赤柱分店 佢環境十分安靜 可能去既時候係下午茶時段 佢有露台可以坐出去望到海景 不過當日天氣比較熱 所以就坐室內 叫左👉🏻德國豬手 ($290)💓💓💓💓💓 👉🏻德式芝士麵團配辣肉腸豬牛丸 ($180)💓💓💓 👉🏻芒果大蝦沙律 ($115)💓💓💓💓五個心心最高分 先講吓德國豬手,呢間德國豬手外脆內軟,唔知其他餐廳食過嘅豬手裡面咁乾身。咁啱當日去到個豬手新鮮熱辣辣出爐,所以食落個口感真係非常唔錯。我覺得呢個係性價比當中最高,因為佢一隻豬手兩個人食都好足夠夠大隻👍🏻而德式芝士麵團配辣肉腸豬牛丸,雖然佢芝士味都好濃同埋配上辣肉腸同豬牛丸都非常之夾,豬牛丸都好Juice 但食到最後可能有啲漏冇食晒😵‍💫😂不過整體嚟講佢性價比就冇豬手咁高。👉🏻芒果大蝦沙律呢道菜配合埋上面嗰兩道菜,簡直就係畫龍點睛。佢解決晒豬手同埋芝士麵團呢兩道菜既太漏,加上佢酸酸甜甜既芒果配合酸酸meimei既大蝦真係好開胃,可以大食一餐都冇問題🤓不過之前去已經係早幾年前,唔知價錢餐牌有冇變動。所以只供
叫左👉🏻德國豬手 ($290)💓💓💓💓💓
👉🏻德式芝士麵團配辣肉腸豬牛丸 ($180)💓💓💓
👉🏻芒果大蝦沙律 ($115)💓💓💓💓
五個心心最高分
不過之前去已經係早幾年前,唔知價錢餐牌有冇變動。所以只供參考。🫶🏻🫶🏻

帝樂 - 德國餐廳 (美利樓) (赤柱)
地址 : 赤柱美利樓2樓202號舖
德國豬手