2021-11-17 4253 瀏覽
之前book咗Rosewood嘅staycation,佢就跟呃客嘅一餐晚餐,係three course dinner set上到去佢個環境真係好靚,見到好多人都係喺嗰度慶祝生日,或者係周年紀念,張枱係望住維港個景,真係好靚呀個景色。嘢食方便前菜我哋分別揀咗,三文魚魷魚刺身,同芥末豬肉餃子。個魷魚刺身幾好食喎,爽口得來又濕濕地佢處理得幾好。個芥末豬肉餃子就冇咩特別,同平時係居酒屋食嗰啲日式餃子差唔多,都係脆皮嘅。主食呢我就揀咗石燒和牛西冷,同三文魚加帶子石燒和牛西冷覺得依一個就普普通通,同平時居酒屋嗰啲差不多。牛肉嘅質素都唔算係特別靚,食唔出係和牛或者好貴嘅牛。三文魚加帶子呢個就真係超好食啦,首先三文魚同帶子都冇overcook,煮得好嫩滑,而且個汁都非常之特別,有啲似千島醬但係有酸酸地,配三文魚加帶子非常好食。而且佢出面係有黑色嘅炸漿包住三文魚同帶子,有啲似平時食吉列牛咁,但佢就煮得好趣,炸得來又冇令到啲三文魚或者帶子好油膩或者過熟。呢度菜仲要擺盤都好靚,好精緻咁。甜品叫咗個Tiramisu同埋雪芭個雪芭就好酸檸檬味,而Tiramisu就唔夠滑身啦。但係我哋嗰日食係夜晚七點幾,餐廳嘅環
主食呢我就揀咗石燒和牛西冷,同三文魚加帶子

石燒和牛西冷

三文魚加帶子

甜品叫咗個Tiramisu同埋雪芭
個雪芭就好酸檸檬味,而Tiramisu就唔夠滑身啦。
但係我哋嗰日食係夜晚七點幾,餐廳嘅環境真係非常之靚,望住個景啲嘢都特別好食啲!呢度係非常之值得嚟,但係就唔推薦過石燒牛啦,因為仲要自己整好麻煩,梗係人哋煮俾你食望吓警仲開心啦。
三文魚魷魚刺身
三文魚帶子卷