餐廳: il Bel Paese
資訊:

慶祝男朋友生日~平日返工咁忙咁快節奏~好需要好好放鬆一下今次就安排左去愉景灣兩日一夜trip😚揀左il Bel paese 餐廳是前openrice book 位仲預先remark 定上甜品既時候寫happy birthday 仲驚佢會唔知 仲特登打電話同佢講聲😝 諗住比個驚喜男朋友🤪6點半入座 竟然間餐廳係冇人 之後見到原來好多都係外國人 佢地鐘意坐室外~呢間好似主打手工意粉揀左🔅rocket salad🔅beef lasagna🔅stewed beef cheek係咪我唔識嗌定嗌錯野食🤣🤣🤣見隔離枱果d好似好正咁Rocket salad 一大堆火箭菜加黑醋 冇咩特別牛肉千層麵都唔係想像中扁意粉果類Beef cheek 好嫩 入口即溶既感覺😍😍一路食一路有蚊 仲要幾隻 愈坐愈痕😵‍💫😵‍💫😵‍💫食得7788 就嗌甜品啦😆主打意大利菜冇理由唔嗌tiramisu 😚一路嗌又驚佢唔記得寫生日快樂 又驚太張揚會比男朋友發現於是嗌既時候仲特登用餐牌遮一遮自己 仲細細聲同店員講happy birthday 🤪🤪🤪點知佢聽錯 仲問我係唔係要cafe latte 🙂最後佢真係唔記得左🥲🥲🥲有少少失望
慶祝男朋友生日~平日返工咁忙咁快節奏~
好需要好好放鬆一下

有少少失望
不過佢個tiramisu 又真係幾好食
香濃既酒味又唔會太甜
我鐘意既味道😋😋😋😋
從此之後 cafe latte 就變左我同男朋友之間既一個笑話😆😆😆😆

埋單$800 到~
性價比一般般啦😆

生日