2019-09-08 1661 瀏覽
同友人補祝生日🥳揀左依間小店試,原來係開晏晝1點,好彩我地行到去岩岩好,係第二檯人入去😃鋪面係懷舊日式裝潢揀左兩個set lunch,餐已包蕨餅,初時想單叫,好彩店員提一提😆因爲我地有好多野想試勁興奮第一道係薯仔長通粉沙律🥗,佢個名好特別唔記得點叫,黎前先俾個海帶湯你飲,好開胃同清甜慢慢品嚐再睇下周圍,先知店名點讀🤣原來叫「哥囉」,又學多組詞語啦到第一道菜啦🥗唔知係肚餓定咩關係...覺得好好味,整個沙律都配搭得好好,唔會太膩,份量剛好,二人分享慢慢食,食到停唔到口友人叫左杯極光,名都靚過人,係蝶豆花、檸🍋檬同綠茶,店員話唔夠酸可以再加檸檬,我地加左第一次,想再加不過見店員太忙就無加lu,可能係我地飲得酸,成杯野都好清新同解渴而我果杯綠茶🍵雖然係茶包,但都好清,仲可以幫我再添熱水好好呀到另一道主菜係南瓜🎃茄子🍆配藜麥飯,柚子沙律🥗加玉子燒食第一啖就已愛上,因為有埋椰汁,我同友人都覺得好好好好味呀,越食越讚食緊同時,我地已經諗緊再叫小食同埋甜品叫左個雞翼、麥糍同卷蛋我地食量好驚人麥糍食落先知,原來內有乾坤架入面有粒麥提沙🤣自己就覺得可唔洗加,而友人就覺得加左會有味點依個係芝麻同抹茶🍵味,一
勁興奮
昆布湯

慢慢品嚐再睇下周圍,先知店名點讀🤣

原來叫「哥囉」,又學多組詞語啦
到第一道菜啦🥗
薯仔長通粉沙律🥗

極光
而我果杯綠茶🍵雖然係茶包,但都好清,仲可以幫我再添熱水
好好呀
南瓜小藜麥+玉子燒

到另一道主菜係南瓜🎃茄子🍆配藜麥飯,柚子沙律🥗加玉子燒
食緊同時,我地已經諗緊再叫小食同埋甜品
叫左個雞翼、麥糍同卷蛋
我地食量好驚人
麥糍

麥糍食落先知,原來內有乾坤架

依個係芝麻同抹茶🍵味,一讚
卷蛋(抹茶紅豆)+雞翼

到最後啦,有卷蛋同雞翼,先食咸點,有蜜糖味好香
本身想叫6隻,但店員話無得3隻
卷蛋我地揀左抹茶🍵紅豆
味道都係好好味,唔會太甜
依間小店絕對值得encore
2019-09-08