餐廳: 小曼谷海鮮燒烤屋
資訊:

2017-06-20 718 瀏覽
公司做一個新加坡的項目,全組人加班OT成個星期,終於停一下,可以一起食返餐~最識食嘅同事搵左呢間泰菜,話環境好,價格又唔貴~話走就走,分頭行動,搵人去等位搵人去泊車,大家因為一起做野都好耐了,都係有默契嘅~等位的時候影咗幾張相,確實環境都不錯。泰國菜點可以少得了咖喱同海鮮呢?呢個泰皇咖哩炒海鮮,兩百幾蚊,首先海鮮品種多有青口、大蝦、魷魚、蜆等等,第二個就係夠晒新鮮~滿足曬唔同人的海鮮的口味,我就食咗大蝦,爽滑咖喱味正中,好似我呢種咖喱就可以撈飯嘅人,就覺得好滿足了,D蜆新鮮,隻隻都開,而且肉質都大件爽口又無沙,好乾淨!另外亦叫左泰式鮮蝦炒金邊粉,口感豐富,配料多,蝦肉都係好彈牙,炒得好爽滑,又有泰國風味,新鮮青檸檬汁當然都唔可以漏咗。而泰式原味烤薄餅,上來嘅時候,都係好熱辣辣,係新鮮出爐,脆卜卜,又有嚼頭,外焦里嫩,好有風味~~還有仲叫左小曼谷五星燒雞~重點來了......燒雞,一定要點燒雞,因為真係堅好味,外脆裡面嫩,大家都爭住食雞脾,其實係屋企都可以有雞脾食,但係有人一起爭,又覺得更加好味~~~最後當然係一齊啤啤佢啦~唔飲得嘅女同事就叫咗椰青,今晚氣氛熱鬧又開心,又食咗一餐正嘅~下
泰皇咖哩炒海鮮
泰式鮮蝦炒金邊粉
泰式原味烤薄餅
小曼谷五星燒雞
藍妹啤酒
椰青
最後當然係一齊啤啤佢啦~唔飲得嘅女同事就叫咗椰青,今晚氣氛熱鬧又開心,又食咗一餐正嘅~下次都可以再來,睇來跟住鐘意食嘅“吃貨”果然係有好介紹既~~
2017-06-12
泰皇咖哩炒海鮮