2021-04-29 935 瀏覽
餐廳位於企業廣場,樓下有小巴站,附近亦有大商場有接駁巴士,交通方便,又易搵到餐廳,最重要人流唔算多,唔使等位。餐廳內,大多是卡位,都有超大梳化,坐得好舒服,枱亦夠大,可以放到好多美食,唔會覺得迫夾,非常好。主菜有14款選擇,魚、牛、豬、雞、羊、麵食……都有,每款都好吸引,而且甜品亦同樣吸引。飲品亦有很多選擇,其中有特式飲品,個人覺得提拉米蘇咖啡好飲又特別,好似甜品同飲品同時享受一樣。當日餐湯係蕃茄湯,溫熱順滑,質感較厚身,有濃郁蕃茄味,酸甜帶微咸,好開胃好飲。慢煮西班牙烤雞甜椒蕃茄有驚喜,慢煮果然唔同d,雞肉好嫩好多汁,肉質有彈性,雞肉味道突出,烤雞皮脆帶香,仲有明顯香料味,調味剛剛好。配搭甜椒蕃茄醬汁,味道更提升,甜椒好香好夾雞肉味,蕃茄又可消膩。炸蕃薯條味道香甜,肉質比薯條更扎實更飽肚健康。法式燉羊膝好大份好抵食,羊肉有微微羶味,突顯羊肉濃郁味道,肉質鬆軟,肉嫩多汁,醬汁有洋蔥同蒜香,仲有黑椒微辛辣感,好惹味。意粉煮得保持彈性,唔會過軟,拌醬汁同羊膝肉食,味道更好。中間的薯蓉好綿滑,連紅蘿蔔都燉得入味。提拉米蘇咖啡感覺就係甜品加飲品的結合,又係驚喜。上層的提拉米蘇好細滑好crea

提拉米蘇咖啡
感覺就係甜品加飲品的結合,又係驚喜。上層的提拉米蘇好細滑好creamy,可可粉加埋沾上咖啡的手指餅配提拉米蘇食,完美。下層的咖啡好香,亦可中和上層甜品的甜膩,好夾好飲。

棉花糖朱古力
賣相好靚,棉花糖燒過,特別焦香,朱古力與牛奶拌勻,兩者味道平衡,朱古力唔會過甜,影相打卡一流。
2021-04-25