當初睇介紹話係公園入面有慢煮牛扒三文治食的時候,我個心都呆一呆。心諗係公司入面邊有野食呀,有都係魚蛋丶燒賣呢D街邊小食姐,邊有去到慢煮牛扒咁過份呀。見今日天氣好,決定去行個圈睇下咩來頭。慢煮安格斯牛扒芝士三文治,味道比我想像中好食,真係幾好味。經過8小時慢煮的牛扒非常之腍,唔需要好大力先咬得開塊牛扒,非常軟熟。牛扒選取的部位唔肥,所以唔會好油膩。因為用慢煮的方法去煮,所以唔需要擔心牛扒會硬。芝士同沙律醬的味道可以豐富牛扒的味道,加上生菜的鮮脆,味道非常好!(只係份量唔夠我飽芝士明太子流心蛋大啡菇,芝士比較硬,所以冇完整地溶到菇入面。明太子不多,所以味道不算濃。流心蛋煮得有點過熟,雖然都係半熟的程度,但係做唔到流心的效果,而味道亦都唔錯。菇好新鮮好多汁,蕃茄醬汁的味道帶點酸,幾醒胃,唔錯!
慢煮安格斯牛扒芝士三文治

芝士明太子流心蛋大啡菇