黎到呢間位於宋王臺站B3出口,行5分鐘就到到嘅文青Cafe 。Blossom喺IG度已經經常地見到有人打卡,現場入到去,裏面嘅氣氛有驚艷到我❤️佢有設吧枱,同埋普通枱,裝修以深木色系為主。樓底都夠高,文清嘅氣氛濃厚。因為我哋淨係飲杯咖啡同食個甜品,所以安排咗我哋喺吧枱度坐,反而更加有驚喜。吧枱位除咗好好打卡之外,當你望住個咖啡師幫你調配一杯咖啡,即場聞到香濃嘅咖啡味,係另類嘅感受👍🏻👍🏻今次叫咗Dirty ($50),熱嘅Espresso加上凍嘅鮮奶做出左層次感,入口亦都好香滑,Espresso嘅選豆唔會話過苦澀或者果酸太重👍🏻👍🏻跟住仲叫埋喺IG成日見到人哋打卡嘅Tiramisu,忌廉夠順滑,咖啡Espresso夠香,係一個唔錯嘅Tiramisu。不過可惜嘅係佢用上咗海綿蛋糕底,而唔係lady finger, 同埋如果多番少少冧酒味,就會更加出色。好推薦呢間文青咖啡店,享受一下慢活嘅生活,嘆一杯咖啡食一個甜品,可以係同朋友傾吓計,又或者帶本書,電腦嚟享受下慢活嘅時光👍🏻👍🏻👍🏻

Dirty

Tiramisu