2024-04-28 127 瀏覽
搵過銅鑼灣好少有任食嘅打邊爐,所以嚟咗呢一間有得任食雞煲同埋打邊爐嘅放題我哋揀咗個B餐有手切牛肉同埋刺身送佢寫話係食兩個半鐘然後兩個鐘就last order 跟住佢俾咗個QR code然後打咗個交叉話而家用紙落單😂👌🏽首先佢俾咗個刺身,正正常常,個帶子幾好食但係我等個雞煲足足等咗差唔多九個字先嚟😅😅😅期間仲叫咗啲小食但唔知點解會無啦啦未叫就比小食我係咪想快啲執飽人個胃?喺嗰九個字入邊我見到遲過我哋入嚟嘅人都已經有雞煲,咁我就問啲職員點解咁耐?佢唔係去廚房了解㗎喎,佢直接一句勁大聲:得㗎喇!廚房整緊啦!個人認為態度極之惡劣!我然後真係等到有啲唔耐煩,我冇叫嘅小食都已經比我食埋😅😅我再問多次職員過咗半個鐘啦喎,點解仲未有雞煲?然後佢即刻見到有個同事迎面行緊過嚟,佢問過同事雞煲有未呀?個同事啤一啤我,然後又係話廚房整緊結論我個第一轉嘅雞煲九個字先嚟!仲要一次過出咗5煲😊真心未試過食一間餐廳可以九個字先比一雞煲然後個師傅行到過嚟,佢問我:你係咪叫咗唔辣㗎?我心諗,根本落餐嘅時候個職員都冇問我食唔食辣或者食幾多辣😂然後我同佢講:冇人問過我辣唔唔辣,不過我食辣!然後佢就諗都冇諗到就擺咗個雞煲落嚟走
我哋揀咗個B餐有手切牛肉同埋刺身
佢寫話係食兩個半鐘
然後兩個鐘就last order
跟住佢俾咗個QR code然後打咗個交叉
話而家用紙落單😂👌🏽
首先佢俾咗個刺身,正正常常,個帶子幾好食
但係我等個雞煲足足等咗差唔多九個字先嚟😅😅😅
期間仲叫咗啲小食
但唔知點解會無啦啦未叫就比小食我
係咪想快啲執飽人個胃?
個人認為態度極之惡劣!
然後個師傅行到過嚟,佢問我:你係咪叫咗唔辣㗎?
我心諗,根本落餐嘅時候個職員都冇問我食唔食辣或者食幾多辣😂然後我同佢講:冇人問過我辣唔唔辣,不過我食辣!然後佢就諗都冇諗到就擺咗個雞煲落嚟走咗。
然後個雞煲係一啲都唔辣😀😀自動幫我走咗辣?
本身都諗住食多一兩轉雞煲,因為佢聲稱雞煲係飲食我先黎,但係見到佢上雞煲嘅速度,算啦,我轉打邊爐🤔
竟然個湯底同埋個碟海鮮,超級快到👍🏽👍🏽
個湯都幾濃郁嘅,好有椰子雞味!
咁任食打邊爐主打就梗係食牛啦!咁佢張黃色紙我就一次過叫晒我想食嘅嘢~
佢其他配料嚟得好快👍🏽但係我啲牛就唔知點解遲遲都未到
所以我就再落咗另外一張,最後都係第二張單落左後再等多咗四個字先來!但係第一轉叫嘅牛完全冇嚟過😂但係啲配料有嚟㗎喎,失蹤咗?
然後我叫咗幾次午餐肉都係冇嚟過😂
其實依間餐廳係咪貴嘅嘢就會遲遲先嚟呢?然後冇叫嘅嘢即係例如小食嘅就焗飽咗你先!
最後,我幾欣賞佢出邊有類似手搖嘅嘢飲可以飲
然後我揀咗右邊第三格瑰麗既茶
返到去一飲,原來係竹蔗水!?竹蔗水係擺喺右邊第一格(我已經唔係拎頭嗰浸係拎入邊嘅嘢飲,究竟係邊個擺錯呢?)
整體嚟講覺得好失望!嘢食係中等以上嘅,我覺得個海蝦好好食
但係服務態度極之惡劣,除咗收碟收得好快之外,我冇諗過食嘢係可以食到成枱冇晒嘢都喺度等等等,然後叫埋職員唔該佢幫幫手,都唔會幫我入去跟一跟!簡單啲嚟講,我今次剩係得一個鐘可以叫到嘢食