2021-02-01 149 瀏覽
今日難得兩個城市懶人入科學園郊遊下,順便黎食下好野,吹著海風,曬下太陽就黎到呢間小小既餐廳。🌬🌊科學園既餐廳既價格其實真係算合理,呢間仲唔加一,但服務其實都幾好,菜式都好多揀!🌿🍸餐廳環境唔大既,裝修簡約,有室內室外位,但我地怕凍又怕曬就坐返室內位算。客人唔多,環境靜靜地,好岩飲杯啤酒食下薯條吹下水睇書。🍺☕️其實真係冇諗話科學園都幾多野食,假日人流都好多,可能撞正下午茶時段,個個都去哂踩單車,就唔洗等位。🥫意式肉丸肉醬意粉($68)🍝比起白汁忌廉,我更鐘意茄汁,因為食落酸酸甜甜,冇咁creamy 同膩!今次呢個意粉個味都豐富,唔會太酸太甜,balance到!而且有好多蕃茄仔🤩肉丸真係幾好食,份量就各位姐妹會飽既正常size,但鑑於我就眼闊肚窄開既,所以大概半碟開始飽飽地🍝🥩WM 安格斯牛肉燒汁雜菇芝士漢堡配薯條($83)🍔另一位城市男餓左半日一入到就話要食burger。🍔個包外脆內軟,個磨菇好爽口,都keep到幾juicy,而且唔會食到成手汁!薯條🍟都幾脆口,份量可能各位男士會有少少唔夠,但每個餐都會用杯熱飲,再唔夠可以叫甜品!🧁甜品就我估今日提供藍莓芝士蛋糕同其他款,睇個樣都似不錯,

意式肉丸肉醬意粉
🥫意式肉丸肉醬意粉($68)🍝

而且有好多蕃茄仔🤩肉丸真係幾好食,

WM 安格斯牛肉燒汁雜菇芝士漢堡配薯條
🥩WM 安格斯牛肉燒汁雜菇芝士漢堡配薯條($83)🍔

🧁甜品就我估今日提供藍莓芝士蛋糕同其他款,睇個樣都似不錯,但實在有點飽食唔落就冇叫到!🎂🍰

上菜速度方面,意粉大概5分鐘到上到,但Burger 稍為慢左少少,大概10-15分鐘,可能餐廳都做好多外賣。雖然唔洗加一,但其實員工都幾親切友善!

2021-01-31
WM 安格斯牛肉燒汁雜菇芝士漢堡配薯條