餐廳: 漁獲浜燒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-02-29 831 瀏覽
無辦法,真係唔想,今次我又係要自私食😂。今日係銅鑼灣做嘢做到下午2點🕑,搞唔掂,要去醫下肚先😪。銅鑼灣嗰邊嘅同事介紹我去食漁獲浜燒。浜燒?意思係指海鮮在岸邊🌊即捕即燒🔥,咁真係有啲興趣喎😍,所以就決定一個人去。點解一個人😂?鬼叫銅鑼灣嘅同事全部都係仔咩🫠。餐廳所有海鮮都係日本🇯🇵新鮮運到,喺烹煮之前,都會俾食客望下新鮮嘅原材料🥰,然後就會喺隔離即燒🔥,保證新鮮😋。講返個午市套餐,分開🅰️part 和 🅱️ part,🅰️係浜燒,🅱️係丼飯,🆎️每part選擇1️⃣款為之一個set,每款價錢都唔同,而家做緊第2️⃣set有半價,可惜我得一個人🥲。午市套餐先嚟3️⃣個前菜,包括沙律🥗、黑松露玉子燒🍳和麵豉湯🍵,值得一讚係黑松露玉子燒,黑松露🍄味濃,玉子夠滑😋。🅰️ 香草牛油帆立貝 $ 68正如我頭先所講,睇完海鮮之後會係隔離即燒,師傅👨‍🍳功架十足,帆立貝燒啱啱好,有陣陣焦香味但肉質保鮮嫩爽滑🥰,十分鮮甜🤤。🅱️ 日本和牛薄燒丼 $158和牛🐃牛味濃郁,薄燒後逼出油香後更覺油脂豐富🥰,薄片和牛今次唔係包住金菇,而係芽菜及韭菜,感覺更能解膩😋。個丼飯🍚吸收哂啲油香味,好味到一啖接一啖,好食到完全停唔到口🤤。店員可能

午市套餐

🅰️ 香草牛油帆立貝 $ 68

🅱️ 日本和牛薄燒丼 $158

店員可能見我食到如狼似虎😂,就問我係咪唔夠食,推介我食過季節限定嘅石煮鍋糸列🫢。

石煮火焰花螺鍋 $98
店員呈上一個熱辣辣嘅鍋🔥,之後點火🔥,再焗大約6️⃣~8️⃣分鐘,呢種食法我真係試都未試過,出嚟效果鮮香,滑嫩冇腥味😍,加上個鍋入面放咗石頭🪨,保持溫度,食到最後都仲係熱辣辣😍。

蒜片煎厚切牛舌 $108
冇錯,欲罷不能,無辦法啦?!鬼叫餐廳而家單點食物有正價7️⃣折優惠,冇理由唔叫多碟牛舌😂,牛舌芯👅夠厚而且一啲都唔韌🥰,不但充滿彈性而且軟嫩多汁😋,油脂又豐富,啖啖肉得嚟無根又無渣😍。

食完超大滿足,呢個就係一個人的浪漫🤭,愉愉快快咁過咗1️⃣個鐘,又要回歸公司繼續做嘢,又要面對一大班男同事...

2024-02-21