2019-01-22 193 瀏覽
一直以來對pancake都情有獨鍾,猶其是pan de pain pancakes & sweets既souffle pancake同其他甜食更加係我最愛。數數埋埋今次都已經係第3次黎喔,對上兩次都係食original口味,所以今次決定試下其他口味。Pan de pain位置係尖沙咀K11既B1層,基本上見到最多人排隊就是了,另外餐廳係無得訂位的,一定要walk in等哦。Apple caramel souffle $95首先叫左份必選既souffle,今次就揀左apple caeamel,相比原始口味,焦糖味比較甜一點,souffle一如既往有水準,軟綿綿加上 creamy既口感簡直令人着迷,只是蘋果略嫌有點酸。Brûlée French toast $78另一款叫既Brûlée French toast真心有驚喜,蜜糖toast入面充滿牛奶香,有一種半溶化既感覺,搭配雪糕一齊食個種冷冷暖暖既feeling就更加完美,同樣只係生果有點酸,如果更甜一點就更好了。

Apple caramel souffle $95

Brûlée French toast $78