2024-01-12 162 瀏覽
😀今日放假唔想煮飯,就上網睇下屋企附近有咩好野食推介,然後就發現左呢間餐廳,餐廳裝修都幾別致,😀而且專門食正宗粵菜,好有特色,就即刻決定食呢間!😀《極品燒鵝皇》:有時飲食不單只係填飽肚子咁簡單🍴,而係一種享受,一種藝術。就好似眼前呢碟極品燒鵝皇,賣相已經係首先投降我味覺既頭啖湯👀。金黃色既皮脆而不硬,燒到恰到好處,啖啖肉香飄逸,喺口中融化,令人忍唔住一再攞起筷子。每一塊鵝肉都滲透著深厚旗杆醬油既味道,而且肉質彈牙鮮嫩,唔會太肥膩,咬落去就似在頌讚佢既高貴血統😋。嚟講講港式飲食,燒鵝絕對係其中一個代表🏅。而呢碟燒鵝皇更係將港式既燒味帶到另一個層次。不單止係外皮既香脆,就連佢那層薄薄既脂肪都係透明而吸引🌟,配上秘製既甜醬,真係話唔出既完美搭配。燒鵝皇既味道,猶如一幅幅色彩繽紛既畫作🖌,對味蕾來說就如同對眼睛一樣既享受。而當中既每一口,都好像一個個美妙既音符🎶,譜寫出一曲曲動聽既樂章。無論係獨自享用,抑或同家人朋友分食,都能感受到滿足與幸福。最後,只能說,極品燒鵝皇不只係食物,佢係一場味覺上嘅盛宴,一種讓人回味無窮既美食體驗👑。下次有機會再見到佢,一定會再次投入佢既懷抱,享受那悠長又精緻既滋

最後,只能說,極品燒鵝皇不只係食物,佢係一場味覺上嘅盛宴,一種讓人回味無窮既美食體驗👑。下次有機會再見到佢,一定會再次投入佢既懷抱,享受那悠長又精緻既滋味之旅🌈。

😀《椒鹽鮑魚》:搭配椒鹽調味,鮑魚肉質鮮嫩,口感彈牙,椒鹽的香氣和微辣的味道使整道菜更加開胃。
😀《川辣豬手》:豬手經過熬煮後,肉質鮮嫩多汁,搭配著辣椒和各種香料的獨特調味,味道麻辣鮮香。
😀《椒鹽九肚魚》:配合椒鹽調味,呈現出魚肉的鮮美和豐富的口感。

餐廳真系好受歡迎,好多人幫襯,要食既朋友都要提早拎位啊!😀