今次特意一早去元朗行街,經過見到有間好多人排隊嘅餐廳,叫做八重洲食堂,所以叫老公陪我試下😆🥢前菜🌼蟹籽沙律。新鮮清爽既青瓜配粒粒爆汁彈牙既蟹籽,口感完勝👍🏻份量仲要滿滿的,超滿足!🥢刺身(4點)🌼 總共有16件刺身。分別有4款既刺身,有赤身、三文魚、甘蝦同季節刺身,老公都估唔到咁豐富!食到我地兩個大滿足!🥢燒物🌼 乾煎牛舌配蜜糖芥末子醬。牛舌煎到金黃酥脆,外脆內嫩,口感豐富。蜜糖芥末子醬甜味同辣味融合,煎到香噴噴既牛舌點埋個醬,香口惹味到不得了😋!🥢赤酢握り寿司🌼 有4款赤醋壽司。都係我平時最愛既款色,火炙三文魚、帶子伴海膽、蔥吞拿魚蓉軍艦、忌廉芝士吉列炸蝦。每舊壽司既色澤都光鮮,係新鮮既表現!而且海膽、帶子、吞拿魚蓉都唔腥,無地方可以挑剔。🥢食事🌼牛肉湯烏冬。烏冬爽口彈牙,而且有牛味十足既牛肉,蔥花紫菜等既配料令整個烏冬更上一層樓。🥢揚げ物🌼 吉列廣島蠔。香濃海水味道,咬落流岀既蠔汁令人回味無窮,廣島蠔肉濃厚,必食。終於明白點解可以咁多人排隊了,真係必食!
🥢赤酢握り寿司🌼 有4款赤醋壽司

終於明白點解可以咁多人排隊了,真係必食!