咁啱朋友鍾意食意粉,又適逢佢生日,於是今日就帶佢黎試下餐廳主打嘅鮮製意粉。餐廳位置方便,位於雅蘭中心2樓,平日容易搵位,餐廳格局寧靜舒適,啱晒同朋友傾計食飯。今次就試左餐廳主打嘅二人套餐,二百幾蚊就有三個course,真係性價比高!香濃南瓜忌廉湯(⭐️⭐️⭐️⭐️💢)南瓜湯色澤金黃,見到都急不及待要試一試,口感creamy濃稠,南瓜肉同纖維磨得好溶,南瓜味亦濃郁,值得一試!法式芝士洋蔥湯(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)餐包已一早放在湯內,吸滿湯汁,食嘅時候除左有濃郁嘅麵包味,仲有洋蔥味,洋蔥一顆顆煮得好稔。凱撒沙律(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)沙律菜種類豐富,有車厘茄、羅馬生菜等等,蔬菜新鮮爽口,沙律醬份量適中,鹹鹹酸酸,麵包顆脆口,口感豐富,是個不錯的前菜。芝士肉醬千層麵(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)餐廳熱辣辣送上,醬汁仲沸騰的狀態中,肉醬味道濃郁,蕃茄味突出,碎牛不會乾身,仲帶點點牛味,切開仲有拉絲效果,麵條軟硬度適中,真係睇得出嘅一層層!軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)餐廳近來大力推廣依個意粉,所以我地都得登加錢試一試。果然冇令我地失望,首先軟殼蟹全隻上,外層炸至金黃色真係食指大動,肉質十分軟糯帶一點點肉汁,醃得好入味,但唔會太

香濃南瓜忌廉湯(⭐️⭐️⭐️⭐️💢)

香濃南瓜忌廉湯

法式芝士洋蔥湯(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

法式芝士洋蔥湯

凱撒沙律(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

凱撒沙律

芝士肉醬千層麵(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

芝士肉醬千層麵

軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

餐廳近來大力推廣依個意粉,所以我地都得登加錢試一試。果然冇令我地失望,首先軟殼蟹全隻上,外層炸至金黃色真係食指大動,肉質十分軟糯帶一點點肉汁,醃得好入味,但唔會太鹹。然後,意粉食得出彈牙有點麥香味,麵條長度均一,海膽忌廉汁好濃郁creamy,每一條意粉都吸收左濃香嘅海膽味,灑上粒粒蟹子仲顯得高級感。
軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉

朱古力窩夫(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

窩夫焗到外脆內軟,個心有厚厚嘅海棉蛋糕。朱古力雪糕好好食,朱古力味濃郁,夾兩件小蛋糕真係好滿足,面頭唧左好多朱古力醬同灑上糖粉,啱晒打卡。
朱古力窩夫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
意粉狂熱 (雅蘭中心) 旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心2樓208號舖

👍出色味道
👍地點方便