2023-11-07 553 瀏覽
🚆入境元朗國,揀間近朗屏鐵路站嘅cafe 醫飽個肚仔先😳呢間小店第一次驚喜🈵️🈵️餐牌上嘅菜單名稱非常有創意—「當花姐遇上193之明太子意粉」、「瀨屎蝦丸」、「葉繼歡雞翼」😂… 「扮cupcup 冬陰功大蝦意粉」(🎉呢款意粉太好食屋企人清咗,相都影唔切😅下次介紹返)睇到個Menu都好興奮🤭不過唔太理解背後嘅創作靈感😙..價錢嚟講:中上🔼🍝麻麻地好食國王蒜香帶子意粉 💰$115因為我見到「麻麻地好食」就激發左我嘅好奇心🤭想睇吓係咪真係唔好食?一上枱,有種令我食慾大開嘅感覺,帶子份量大方,有6-7嚿,表面微微炙燒,保留到帶子鮮味☺️意粉蒜香味非常濃郁!醬汁好掛麵💯自己一個食都會有啲膩😳意粉質地偏硬,貼近傳統意大利麵質感,個人對呢間小店嘅意粉相當滿意🫰🏻💜cafe 氛圍舒適,服務態度優質🩷🥑港女最愛牛油果碎蛋沙律多士💰$62聽聞呢款係顧客力推嘅多士款式,我自己就覺得普普通通,鍾意牛油果🥑熟成度高,質感腍身,分量豐富,至於多士可以烘耐少少🤏碎蛋沙律不過不失,如果牛油果上邊加反啲黑椒碎,會更加吸引到我🥰☕️ Ice Cappuccino 💰$40凍飲嘅飲筒上,會加返一個標籤「HongKonger」唔使講

🍝麻麻地好食國王蒜香帶子意粉
💰$115

🥑港女最愛牛油果碎蛋沙律多士
💰$62

☕️ Ice Cappuccino
💰$40
凍飲嘅飲筒上,會加返一個標籤「HongKonger」唔使講到咁白都知咩料啦,大大力支持香港人🫰🏻
港女最愛牛油果碎蛋沙律多士
2023-11-05