2018-11-30 2549 瀏覽
放半日假帶親戚旺角shopping, 買咗好多嘢, 行到又攰又肚餓, 親戚話唔想食中菜, 見到呢間 He She Eat 仲有位即刻入去坐, 侍應話樓上都有位,實在太攰,唔想上樓梯, 選擇坐樓下。開放式設計, open kitchen, 全部透明,清清楚楚樓下只有10幾個坐位,唔算大梯間牆壁畫滿食物甜品最窩心係一坐低,已經比一瓶清水我們, 飲咗幾杯才開始點餐個名咁長想試下, 製造時間要等20分鐘, 看似普通漢堡包, 冇乜特別咬了第一口,就覺得滋味無窮, 厚厚大蘑菇鮮甜幽香, 配上半溶化芝士+新鮮牛肉+蘑菇醬, 意外地好食, 菇類減低咗肉嘅肥膩, 美味又健康見到這版海膽已經覺得值回票價, 西式意粉配搭日式材料,創新口味, 海膽新鮮, 溫泉蛋滑溜, 意粉硬度適中, 配上creamy醬汁, 兩個食到不停口, 嫌意粉份量太小了這個炸雞翼跟以上兩個菜式比較, 珠玉在前,顯得效為普通買相一般,入口方知美味, 雞肉釀在炸蘑菇內, 清香帶有肉味,用濃濃黑松露蛋黃醬,滿口芳香爆放窩夫新鮮烘焙, 要提早十分鐘落order, 蛋醬粉加綠茶粉做成窩夫, 脆香熱騰騰, 綠茶雪糕、紅豆、糖漿填滿格仔食,甜+熱+

樓下只有10幾個坐位,唔算大

梯間牆壁畫滿食物甜品

最窩心係一坐低,已經比一瓶清水我們, 飲咗幾杯才開始點餐

三重芝士 大蘑菇 薯條 沙律配黑松露蛋黃 醬

咬了第一口,就覺得滋味無窮, 厚厚大蘑菇鮮甜幽香

原板海膽意粉配溫泉蛋

炸雞翼韓式辛辣醬

這個炸雞翼跟以上兩個菜式比較, 珠玉在前,顯得效為普通

炸蘑菇釀雞肉

綠茶窩夫

窩夫新鮮烘焙, 要提早十分鐘落order, 蛋醬粉加綠茶粉做成窩夫, 脆香熱騰騰, 綠茶雪糕、紅豆、糖漿填滿格仔食,甜+熱+脆,出色甜品

特濃朱古力慕絲

dark chocolate 唔會太甜, 朱古力雪糕、cream , 充分滿足到親戚口味,讚口不絕,話水準高,價錢平😋😋🤩🤩

食到飽飽, 補充完體力,各自回家。

三重芝士 大蘑菇 薯條 沙律配黑松露蛋黃 醬
原板海膽意粉配溫泉蛋