2021-10-10 1044 瀏覽
同朋友預約咗喺觀塘做facial,於是搜尋吓有咩好食。呢區工廈多穩世小店,不過有啲就名過其實、有啲就價錢貴。因為朋友想食台式所以最後就㨂咗小伊甸~午餐選擇好多仲有好抵嘅是日午餐。跟餐本身已經包大大杯賞茶嘅飲品,四款揀一款另可以加錢轉其他台式飲品。飲品選擇超多,啱晒又想食嘢又想飲台式飲品嘅朋友~藥膳排骨新竹米粉配屏東櫻花蝦燙青菜$73,另加$10改做蒟蒻麵。完全切合low carbs嘅朋友~一上枱已經聞到好大陣藥膳味,好似肉骨茶嘅香味。食落口更加係濃郁嘅藥材味,即刻覺得好補身用料十分充電,排骨好食又淋。食完忍唔住飲埋佢個湯,十足十食完一餐補品👍🏻台式肉燥飯拼三杯雞、流心蛋$64再另加$15要小食:蒜泥手拍青瓜。印象中三杯雞應該係辣?係呢碗就完全唔辣。不過味道惹味配飯食一流。流心蛋睇menu以為係瑭心蛋/滷水蛋,上枱先發現原來係好似溫泉蛋。雖然有少少失望但隻蛋都好好食~成碗飯超級大碗,朋友都食唔晒~呢間店唔似其他工廈店咁座位逼迫,反而好大地方好多位。而且整體性價比非常高。平時一杯波霸奶茶出面都要三、四十蚊,而家加多少少錢就有埋主食。食物份量用料都非常足夠,味道亦不錯。同朋友決定下次再enc

午餐選擇好多仲有好抵嘅是日午餐。

飲品選擇超多,啱晒又想食嘢又想飲台式飲品嘅朋友~
藥膳排骨蒟蒻麵餐

台式肉燥三杯雞飯餐+蒜泥手拍青瓜

呢間店唔似其他工廈店咁座位逼迫,反而好大地方好多位。
而且整體性價比非常高。平時一杯波霸奶茶出面都要三、四十蚊,而家加多少少錢就有埋主食。食物份量用料都非常足夠,味道亦不錯。同朋友決定下次再encore!
2021-10-05
藥膳排骨蒟蒻麵餐