2020-03-04 710 瀏覽
西餐都有分好多種嘅,今次就嚟食意大利菜,覺得餐廳氛圍幾型格,去到咁啱仲有liveband聽,令人覺得好enjoy。食物我地其實都唔係好識點菜,於是就叫職員推介店內的主打菜式。最後我地決定點一款前菜、一款湯、牛扒,再加甜品一齊share兩個都夠食。前菜:Cuttlefish 見到一碟泡沫首先要打卡,朋友介紹話分子料理呈現方式就係講sauce打成泡沫。我小心翼翼啲試食一啖,味道好fresh,好清新。湯:Spark Seafood Chowder Soup有一個好特別嘅紫菜脆片,配上鮮甜綿滑嘅湯,好enjoy。牛扒:10oz USDA Prime Rib Eye一開始睇個樣真係唔識食,不過職員都好Nice會教我地食法同順序。講牛油和牛骨髓塗在牛扒上,食落香濃,味覺會有不同層次,幾特別。Spark Tiramisu最後就係甜品。以前都係食杯裝嘅Tiramisu只覺得甜膩。呢個SparkTiramisu係最後都要比到驚喜我,甜而不膩,仲加上爆炸糖,即刻勾起細個嘅回憶。覺得每個菜式都好又心思,靚得嚟又好食。

前菜:
Cuttlefish

湯:
Spark Seafood Chowder Soup
有一個好特別嘅紫菜脆片,配上鮮甜綿滑嘅湯,好enjoy。

牛扒:
10oz USDA Prime Rib Eye

Spark Tiramisu

覺得每個菜式都好又心思,靚得嚟又好食。