Green Orange

2015-07-14 1754 瀏覽
最近經同事介紹左一間主題係食黑松露既樓上意大利西餐廳俾我,咁鍾意食既我,一於叫埋朋友去試下la~~~地點方便又易搵, 地鐵一出過條馬路就到la~~上到去個環境真係唔錯,樓底夠高,又有吊燈,吊扇,寧靜舒服,嘩!枱上有蠟燭,仲播住英文慢歌,已經覺得好有情調…...今次真係燭光晚餐la~~食西餐,餐湯+前菜+主菜+甜品,缺一不同一上枱已經垂涎三尺la~~香噴噴既黑松露,湯上黑色點點既松露碎同松露油,搞勻之後香味即刻再上升,湯內仲有好多雜菌,材料十足。正 !脂香肥美既鵝肝入口即融,唔覺有任何肥膩,多士鵝肝醬上仲有黑松露,完全係完美既組合,Prefect!!!用左麵包蟹蓋裝滿Creamy既白汁意大利飯,粒粒飯都咁煙韌,再放埋大量蟹肉同芝士,蟹肉汁滲入飯,真係色香味咩都有,蟹蓋旁放有一碟黑松露醬,沙律菜拌底,齒頰留香。最後甜品當然要試意大利直接入口既檸檬雪葩,入口即溶,清新既檸檬味,酸酸甜甜又夠凍,透心凉,最啱e+咁熱既天氣食!
食西餐,餐湯+前菜+主菜+甜品,缺一不同
黑松露雜菌忌廉湯
黑松露鵝肝醬多士