2019-01-06 369 瀏覽
十年難得一次,走左入屯門同男朋友一齊去做GYM,做完運動,行完街,開始肚仔餓。係佢屋企附近四圍游時,俾我地發現到村屋叢入面一間西餐廳。就係又同呢個男人行過一年,於是我地就決定食豪D,叫左2個海陸空套餐,分別係紐西蘭肉眼併焗新鮮韓國蠔($258)同寶雲酥焗牛柳併大蝦($258),我地仲加左$10,加配左份D,呢度GE海陸空套餐,會有海鮮頭盤、沙律、金磚忌廉湯、時日甜品同埋熱飲,認真豐富。海鮮頭盤有炸蟹鉗、吉列炸蝦、中華沙律同埋八爪魚,炸物炸得幾熱辣香酥,食落口卜卜脆。沙律用左生菜、沙律菜、雞肉、小蕃茄去整,再配埋芝麻醬,食材雪得夠哂凍,食落夠哂透心涼。金磚忌廉湯非常值得一讚,原個面包磚再加埋忌廉湯拎去焗爐焗,面包焗至金黃色,忌廉湯經過烤焗後更加香濃,而面包內軟而且吱收哂忌廉湯GGE精華,褂常好食。紐西蘭肉眼併焗新鮮韓國蠔,肉眼叫左三成熟,切開見到肉仲係鮮紅,入口啖啖肉味四散,食落口感唔錯,開心!蠔GE用料都新鮮,食落唔會腥,用左蒜蓉去焗,簡單得黎同樣好食。寶雲酥焗牛柳併大蝦,牛柳非常大件充料,上面鋪上一層口感有D似紫菜GE碎,令到個牛柳更添風味,而大蝦用料都係新鮮GE,食落口啖啖肉。平時

平時食得薯條多,見到有甜蕃薯條就點都要叫黎試試,炸得香脆可口,而自帶蕃薯天然GE甜度,我自己幾鐘意食。

最後仲有個Cheese cake為呢餐畫上個完美GE句號,Cheese Cake 味道香濃,餅底少少脆口,個Cake唔會太甜,岩哂我地2個唔好甜GE人。
2018-12-30