雖然「姚姚酸菜魚」最出名、最好食嘅一定係佢哋嘅招牌酸菜魚,但原來佢哋嘅麻辣香鍋都唔錯㗎,講到今餐我最鍾意食嘅莫過於係嗰個麵食,因為個調味真係恰到好處,可惜個冷麵真係「太冷」,但都無阻我對佢嘅喜歡。*此餐廳收取加一服務費。麻辣香鍋麻辣鍋底加配鮮蝦、重慶酥肉、牛柏葉、寬薯粉條、鮮茶樹菇(單點$271),少麻少鹽,表面鋪滿辣椒、花生、芫荽、芝麻,鮮蝦肉質彈牙,味道鮮甜;重慶酥肉口感酥脆,食落帶有花椒味道;牛柏葉食落好爽口,味道香辣,辣度4分;寛薯粉條口感煙韌,食落好入味;鮮茶樹菇食落好Juicy。雞絲冷麵(單點$68),表面鋪有雞絲、青瓜、芝麻,雞絲食落啖啖肉,麵條口感爽滑,對於辣冷麵汁,雖然個人認為如果個汁更加辣、更加麻會更加惹味,但依個汁勝在依個辣度、麻度調配得剛剛好,唔會掩蓋咗黑醋嘅味道,令整體味道麻、酸、辣三方面都平衡到。上湯菜心(單點$58),表面鋪有黃金皮蛋、雞蛋、蒜子,菜心口感爽脆,上湯味道鹹鮮。姚姚脆奶(單點$58),口感酥脆,奶漿部份口感稠身,奶味淡香,甜度適中。多多桃膠椰奶(單點$48),少甜少冰,內有桃膠、紅豆,椰奶味道香甜。鮮奶紅茶凍(單點$38),少冰,鮮奶紅茶口感

*此餐廳收取加一服務費。

鮮奶紅茶凍(單點$38),少冰,鮮奶紅茶口感細滑,茶味濃厚,紅茶口感滑溜,茶味清香。
  • 雞絲冷麵
  • 姚姚脆奶